Το γυναικείο ρολόι γονιμότητας! (βίντεο)

Η γυναικεία γονιμότητα επηρεάζεται από την ηλικία. Μετά την εφηβεία, η γονιμότητα μιας γυναίκας αυξάνεται και στη συνέχεια μειώνεται.

Το γυναικείο ρολόι γονιμότητας! (βίντεο)

Η εμμηνόπαυση ή η διακοπή της εμμήνου ρύσης, στη δεκαετία του '40 και του '50 σηματοδοτούσε την παύση της γονιμότητας, αν και υπογονιμότητα σχετιζόταν με την ηλικία πολύ πιο πριν.

Η σχέση μεταξύ της ηλικίας και γυναικείας γονιμότητας είναι ευρέως γνωστή ως το «βιολογικό ρολόι» μιας γυναίκας. Όταν μια γυναίκα φτάνει σε μια ηλικία όπου η γονιμότητας είναι χαμηλή τότε λέμε ότι χτυπά το «βιολογικό ρολόι».

Μια γυναίκα γεννιέται με όλα τα ωάρια που θα κάνει στη ζωή της. Καθώς η γυναίκα μεγαλώνει, τα αποθεματικά αυγά της μειώνονται και η ποιότητά τους «πέφτει»! Λένε, ότι οι γυναίκες μεταξύ 19-26 ετών έχουν 50 τοις εκατό πιθανότητες να συλλάβουν, δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία, (τότε είναι οι πιο γόνιμες μέρες της γυναίκας).

Μέχρι τη στιγμή που μια γυναίκα γίνει 30 ετών, σύμφωνα με το βιολογικό της ρολόι, έχει χάσει το 88% των αυγών της, και από τη στιγμή που είναι 40, έχει χάσει το 97% των αυγών της. Το ρολόι γονιμότητας (που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο), έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τις γυναίκες να κατανοήσουν τον πραγματικό γόνιμο κύκλο.

Μετά από έρευνα, οι 35χρονες γυναίκες που μελετήθηκαν είχαν μόνο ένα 30 τοις εκατό πιθανότητες να μείνουν έγκυες μέσα σε ένα μήνα, ενώ εκείνες που είχαν έναν σύντροφο πέντε χρόνια μεγαλύτερο από εκείνες ή και περισσότερο είχαν ακόμη χαμηλότερες πιθανότητες καθώς και η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται με την ηλικία.

Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved