Φυσιολογικές τιμές αυχενικής διαφάνειας!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότερες γυναίκες έχουν άγχος για την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας και για το ποιες θα είναι οι τιμές τους.

Φυσιολογικές τιμές αυχενικής διαφάνειας!

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι περισσότερες από αυτές, γκουγκλάρουν στο διαδίκτυο για να μάθουν ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές της αυχενικής διαφάνειας. Θέλουν να γνωρίζουν, ποιες τιμές πρέπει να περιμένουν ώστε να αποφύγουν και να διασφαλίσουν την υγεία του εμβρύου τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η εξέταση της αυχενικής διαφάνειας είναι μία από τις σημαντικότερες εξετάσεις κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

Γιατί η αυχενική διαφάνεια είναι από τις πιο σημαντικές εξετάσεις της εγκυμοσύνης

Όπως σας είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ονομάζεται αυχενική διαφάνεια, επειδή στον υπέρηχο, το υγρό κάτω από το δέρμα στον αυχένα του εμβρύου φαίνεται σαν μια μαύρη περιοχή. Όταν ένα έμβρυο λοιπόν λέμε ότι πάσχει από Σύνδρομο Down, όπως θα σας δείξει και ο γιατρός σας, σημαίνει πώς έχει περισσότερο υγρό κάτω από το δέρμα του αυχένα.

Αυτό που ενδιαφέρει το γιατρό είναι να μετρήσει το πάχος της αυχενικής μοίρας του εμβρύου, δηλαδή το υγρό που υπάρχει κάτω από το δέρμα του, στον αυχένα. Αυτός ο δείκτης μπορεί να προειδοποιήσει τον ειδικό για το Σύνδρομο Down (Μογγολισμός) και άλλες γενετικές και χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Όσο πιο λεπτό είναι το πάχος της αυχενικής μοίρας τόσο πιο μικρός είναι ο κίνδυνος, ενώ όσο πιο μεγάλο είναι το πάχος και αντίστοιχα η τιμή του δείκτη, τόσο αυξάνεται πιθανότητα να υπάρχει κάποια ανωμαλία στο έμβρυο.

Ποιες είναι όμως οι φυσιολογικές τιμές;

Γενικά, η ΑΔ πρέπει να είναι μικρότερη από 3,5 χιλιοστά για να θεωρείται φυσιολογική, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το έμβρυό σας, στην 11η-13η εβδομάδα συν 6 ημέρες κύησης, έχει μήκος από 45 μέχρι 84 χιλιοστά.

Αν η τιμή της αυχενικής διαφάνειας είναι μικρότερη από 2,5 χιλιοστά, η πιθανότητα να έχει σύνδρομο Ντάουν είναι ακόμα μικρότερη. Στατιστικά, 9 στα 10 έμβρυα με δείκτη αυχενικής διαφάνειας 2,5 - 3,5 χιλιοστά θα γεννηθούν χωρίς την Τρισωμία 21, δηλαδή, το σύνδρομο Down.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved