Ποια είναι τα συμπτώματα που «μαρτυρούν» ότι θα αποκτήσετε κορίτσι

Μετά την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, το σύνηθες ερώτημα που τίθεται από το ζευγάρι στο γυναικολόγο αφορά στο φύλο του μωρού: Θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

Ποια είναι τα συμπτώματα που «μαρτυρούν» ότι θα αποκτήσετε κορίτσι

Το «Γερό να 'ναι και ό,τι να 'ναι!», είναι η πρώτη βέβαια αντίδραση αλλά αναπόφευκτα το φύλο του μωρού απασχολεί τόσο τη μαμά όσο και το μπαμπά.

Υπάρχουν λοιπόν αξιόπιστα σημάδια που μαρτυρούν το φύλο του μωρού πριν εξακριβωθεί από τον υπέρρηχο; Υπάρχουν, αλλά για το πόσο είναι αξιόπιστα δεν παίρνουμε όρκο. Σας τα παρουσιάζουμε όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την εμπειρία των ίδιων των μαμάδων στο πέρασμα των χρόνων.

Ναυτίες: Ίσως το πιο δυσάρεστο σύμπτωμα που ευτυχώς μετά τους πρώτους μήνες υποχωρεί! Αν έχετε καθημερινές πρωινές ναυτίες τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσετε κορίτσι.
Κοιλιά: Αν η κοιλιά σας είναι στρογγυλή και αρκετά μεγάλη, ετοιμαστείτε να τα βάψετε όλα ροζ!
Χτύποι της καρδιάς: Σύμφωνα με την εμπειρία αν ο καρδιακός ρυθμός είναι πάνω από 140 παλμούς ανά λεπτό τότε είναι κοριτσάκι!
Στήθος: Αν το δεξί μέρος του στήθους σας είναι μεγαλύτερο από το αριστερό, αυτό σημαίνει ότι περιμένετε κόρη!
Εμφάνιση: Νιώθετε ότι κάτι έχει αλλάξει στην εμφάνισή σας; Μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι περιμένετε κοριτσάκι. Συνήθως αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας έχει «αγριέψει» και ότι έχετε αυξημένη τριχοφυΐα.

Υπάρχουν βέβαια και τα δύο γνωστά "τεστ" από την εποχή των γιαγιάδων μας.

-Το τεστ της βέρας. Δένεις τη βέρα σου σε μια κλωστή και την αφήνεις να κρέμεται πάνω από την κοιλιά σου. Αν η βέρα αρχίσει να κινείται κυκλικά, θα κάνεις αγόρι. Αν αρχίσει να κινείται από τη μία πλευρά στην άλλη, θα αποκτήσεις κοριτσάκι.
- Το τεστ «ψαλίδι ή μαχαίρι». Αναλαμβάνει κάποιος να κρύψει ένα μαχαίρι κάτω από ένα κάθισμα και ένα ψαλίδι κάτω από ένα άλλο χωρίς να γνωρίζεις πού βρίσκεται τι. Αν καθίσεις στο κάθισμα με το μαχαίρι, τότε θα αποκτήσεις γιο, αλλά αν κάτσεις στο κάθισμα με το ψαλίδι, τότε θα κάνεις κόρη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved