5 τρόποι να κάνετε πιο άνετο το χώρο εργασίας σας!

Και ήρθε η στιγμή που αρχίζετε να φουσκώνετε και πλέον σαν είναι δύσκολο να μετακινείστε, πόσο μάλλον να δουλεύετε τόσες ώρες. Πρέπει όμως, πριν πάρετε την άδεια τοκετού και λοχείας που δικαιούστε, να κάνετε υπομονή μέχρι να περάσει ο καιρός που θα ξεκουραστείτε στο σπίτι και ύστερα θα πάτε στο μαιευτήριο για να γεννήσετε και να ξεκινήσετε τη νέα ζωή με το μωρό σας. Μέχρι τότε, θα πρέπει κάνετε πιο άνετο τον χώρο εργασίας, όποιος και αν είναι αυτός.

5 τρόποι να κάνετε πιο άνετο το χώρο εργασίας σας!

Πρώτον θα πρέπει να αποφεύγετε τους χώρους καπνιζόντων. Οι περισσότερες εταιρίες ακολουθούν τέτοια πολιτική, αν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στη δική σας εταιρία, καλό θα είναι ή να πείτε στον προϊστάμενό σας να αλλάξετε πόστο ή να ζητήσετε από συναδέλφους σας να δείξουν λίγη ανέχεια στην κατάστασή σας και να καπνίζουν έξω από τον χώρο που βρίσκεστε.

Αν δουλεύετε σε χώρο με πολύ μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας ή η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, καλό θα είναι να ζητήσετε και πάλι τη μεταφορά σας, προσωρινά, σε άλλο πόστο ώστε να μη θέσετε σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου μιας και επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτό.

Αν η δουλειά σας είναι γραφείου, καλό θα είναι να κάθεστε σε καρέκλα που ακουμπάει η πλάτη σας. Αν όχι, ή θα ζητήσετε αντικατάσταση με μία καλύτερη ή θα φέρετε από το σπίτι σας με δικά σας έξοδα ώστε να κάθεστε άνετα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Σε περίπτωση που η δουλειά σας είναι γραφείου, θα πρέπει να σηκώνεστε συχνά από τη θέση σας και να κάνετε επίσης συχνά διαλείμματα ώστε να μην πρήζονται τα πόδια σας το βράδυ που γυρνάτε σπίτι.

Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μικρά και υγιεινά σνακς μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι όπου θα φάτε κανονικό γεύμα. Αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών ή φρούτα είναι ό,τι πρέπει για τις στιγμές που σας πιάνει λιγούρα. Έτσι, και τα παχυντικά σνακς θα αποφύγετε και θα χορτάσετε με κάτι υγιεινό για εσάς και το παιδί σας.

Οποιαδήποτε στιγμή και αν νιώσετε αδιαθεσία, ζητήστε άδεια να φύγετε γιατί δεν μπορείτε να παίζετε με την κατάστασή σας. Δεν είστε άρρωστες, έγκυες είστε αλλά μην το παρακάνετε με τον εαυτό σας τον οποίο πλέον θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα γιατί έτσι προσέχετε και το παιδί σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved