Αντιμετωπίστε τις ναυτίες της εγκυμοσύνης με τζίντζερ

Περίπου το 75% των γυναικών υποφέρουν από ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εγκυμονούσες λένε πως η ναυτία είναι χειρότερη το πρωί, η ναυτία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Αντιμετωπίστε τις ναυτίες της εγκυμοσύνης με τζίντζερ

Η ναυτία της εγκυμοσύνης συνήθως ξεκινάει γύρω στις 6 εβδομάδες και διαρκεί περίπου έως τις 12 βδομάδες. Ενας τρόπος για να ανακουφιστείτε από τη ναυτία είναι να πίνετε λίγο νερό με τριμένο τζίντζερ (ή αλλιώς πιπερόριζα) .

Το Ginger (Πιπερόριζα, Zingiber officinale) προέρχεται από τη Νότια Ασία και καλλιεργείται στις μέρες μας σε όλες τις τροπικές χώρες. Η ρίζα ή το ρίζωμα με ρόζους του Ginger χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο για μαγειρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Eπιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

Σε μία κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αποδείχθηκε ότι η ρίζα του τζίντζερ επέφερε μια σημαντική μείωση της ναυτίας και των εμετικών επεισοδίων στις 19 από τις 27 συμμετέχουσες που βρίσκονταν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Δεν καταγράφηκαν αρνητικές επιδράσεις στην εγκυμοσύνη.

Μάλιστα, μια ανασκόπηση κλινικών δοκιμών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obstetrics and Gynecology και περιέλαβε δείγμα 675 γυναικών, επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του τζίντζερ στην ανακούφιση της σοβαρής ναυτίας και του εμετού που μπορούν να συνοδεύουν την εγκυμοσύνη.

Image: shutterstock

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved