Ποιοι είναι οι λόγοι που οι παλίνδρομες εγκυμοσύνες παρουσιάζουν αύξηση

Οι παλίνδρομες εγκυμοσύνες, αυτές δηλαδή που σταματούν στο πρώτο τρίμηνο, παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Το ποσοστό αγγίζει το 50% και σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι παράγοντες που ευθύνονται χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι παλίνδρομες εγκυμοσύνες παρουσιάζουν αύξηση

Όπως προκύπτει από στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί από την Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 2009 μέχρι σήμερα οι παλίνδρομες κυήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα ! Μάλιστα το 85,5% των γυναικών που προβαίνουν σε διακοπή της κύησης λόγω του ότι πρόκειται για παλίνδρομη είναι Ελληνίδες –και μόλις το 14,5% των περιστατικών αφορά σε αλλοδαπές γυναίκες.

Τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν,μεταξύ άλλων, ότι οι παλίνδρομες κυήσεις είναι περισσότερες το φθινόπωρο και το χειμώνα απ'ότι το καλοκαίρι και την άνοιξη.

Για τις παλίνδρομες κυήσεις ενοχοποιούνται κυρίως γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου. Στο μικροσκόπιο των ερευνητών -γιατρών μπαίνουν επίσης ψυχοσωματικοί παράγοντες, όπως το άγχος που έχει αυξηθεί και λόγω της οικονομικής κρίσης .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved