Ακινησία στην εγκυμοσύνη; Έχει και τα καλά της!

Η ακινησία στην εγκυμοσύνη για το καλό της μέλλουσας μαμάς και του μωρού, είναι ένα σύνηθες φαινόμενα! Όσο όμως δύσκολη και αν σας φαίνεται αυτή η κατάσταση, έχει και τα θετικά της!

Ακινησία στην εγκυμοσύνη; Έχει και τα καλά της!

Αν πρέπει για την ασφάλεια του μωρού σας αλλά και τη δική σας να μείνετε στο κρεβάτι εβδομάδες ολόκληρες, μην απελπίζεστε! Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα και απολαύστε αυτό το θαύμα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα μέσα σας!

1. Αφήστε πίσω την εργασιακή σας καθημερινότητα και απολαύστε τον άφθονο ελεύθερο χρόνο που έχετε! Επιτέλους, η ώρα για εκείνο το διάλειμμα από τη ρουτίνα της δουλειάς που τόσο θέλατε, ήρθε!

2. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! Σε λίγους μήνες, ο ερχομός του μωρού θα κάνει τον ελεύθερό σας χρόνο σχεδόν ανύπαρκτο. Αφεθείτε στη συντροφιά ενός βιβλίο, δείτε όλες εκείνες τις ταινίες που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν το καταφέρνατε, κάντε εκείνη τη μάσκα ομορφιάς που διαβάσατε σε εκείνο το περιοδικό και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας! Βέβαια, όλα αυτά με μέτρο και πάντα χωρίς να κουράζεστε!

3. Κοιμηθείτε χωρίς ξυπνητήρι! Ένα από τα θετικά της κατάστασής σας είναι ότι μπορείτε να κοιμάστε όποτε θέλετε, χωρίς την έγνοια ότι σε λίγο θα χτυπήσει το ξυπνητήρι και θα πρέπει να ξυπνήσετε!

4. Οργανωθείτε για τον ερχομό του μωρού! Ο απεριόριστος ελεύθερος χρόνος σας, σας επιτρέπει να πρετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για την άφιξη του νέου μέλους! Φτιάξτε μία λίστα για τις αγορές που πρέπει να κάνετε, διαβάστε για τους πρώτους μήνες της μητρότητας και έτσι, όταν έρθει η ώρα, όλα θα είναι υπο έλεγχο!

5. Δε χρειάζεται να φροντίζετε τόσο επιμελώς την εμφάνισή σας! Τα έξοδα για τα ρούχα είναι σαφώς λιγότερα μίας και το μεγαλύτερο διάστημα είστε σπίτι και επιπλέον δε χρειάζεται να ταλαιπωρείτε τα ήδη πρησμένα πόδια σας φορώντας παπούτσια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved