5 ασκήσεις που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της κύησης!

Εάν σας αρέσει πολύ η άθληση, ίσως να νιώσετε ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να σας «μπλοκάρει» λίγο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε κάτι που αγαπάτε τόσο πολύ!

5 ασκήσεις που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της κύησης!

Το γεγονός είναι ότι πρέπει να ασκείστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά ειδικά όταν αρχίσει το σώμα να αλλάζει. Το να παραμείνετε ενεργή κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμη και αν δεν έχετε ασκηθεί στο παρελθόν ίσως η εγκυμοσύνη είναι το πρώτο βήμα.

Αλλά είναι όλες οι ασκήσεις εξίσου καλές; Ποιες ασκήσεις δεν είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δώσουμε απάντηση παρακάτω.

Τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα σε ενδιαφέρουσα πρέπει να εντάξει την άσκηση στο πρόγραμμά της.

1. Κρατά τη δυσφορία της εγκυμοσύνης μακριά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ίσως να αισθάνεστε το σώμα σας βαρύ και άβολο. Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο άνετα ενώ θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά άλλα συμπτώματα όπως είναι η οσφυαλγία, η δυσκοιλιότητα και η κόπωση.

2. Σας βοηθά να διατηρήσετε το βάρος σας

Με την άσκηση θα μπορέσετε να διαχειριστείτε καλύτερα το επιπλέον βάρος που θα χρειαστεί να πάρετε.

3. Σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα

Ο ύπνος είναι κάτι που χρειάζεστε στην εγκυμοσύνη. Τα διάφορα συμπτώματα όμως, προκαλούν αϋπνίες. Αν γυμνάζεστε, μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

4. Σας γεμίζει αυτοπεποίθηση

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας μπορεί να σας κάνουν να χάσετε την αυτοπεποίθησή σας. Η άσκηση όμως μπορεί να σας γεμίσει ενέργεια, ζωντάνια και να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι.

5. Αποτρέπει τον διαβήτη κύησης

Εάν ανησυχείτε για την ανάπτυξη διαβήτη κύησης, να είστε σίγουρες ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο και να αποτρέψει το διαβήτη κύησης.

Αυτοί είναι μόνο 5 από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα εάν είστε έγκυες. Αλλά πριν το κάνετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Από τη στιγμή που θα σας δώσει το πράσινο σήμα, μπορείτε να βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή-γυμναστή!

Αφού αρχίσετε να γυμνάζεστε όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε αυτές τις παρακάτω 5 ασκήσεις. Ποιες είναι αυτές;

1. Κοιλιακοί

Πριν από την εγκυμοσύνη, αυτή η άσκηση σίγουρα θα υπήρχε στο προπονητικό σας πρόγραμμα. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να κάνετε ένα διάλειμμα από αυτή. Το σώμα σας δεν είναι το ίδιο και οι κοιλιακοί δεν συστήνονται.

2. Αερόμπικ

Όλες οι υψηλής έντασης ασκήσεις θα πρέπει να διακοπούν. Αυτό γιατί η καρδιά σας ήδη εργάζεται σκληρά για να αντλεί 30% περισσότερο αίμα για την αλλαγή του σώματός σας.

3. Push Ups

Στους προχωρημένους μήνες τα push ups είναι μία απαγορευμένη άσκηση για τις εγκυμονούσες.

4. Ασκήσεις σε ύπτια θέση

Μετά το πρώτο τρίμηνο, θα πρέπει να αποφεύγετε τις ασκήσεις που σας θέλουν ανάσκελα. Αυτού του είδους οι ασκήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε υπόταση.

5. Hot Yoga:

Η υψηλή θερμοκρασία και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Οι γυναίκες, που θέτουν το σώμα τους στις υψηλές θερμοκρασίες ειδικά κατά τις πρώτες τέσσερις έως έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης, έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποβολής. Αν θέλετε να δοκιμάσετε γιόγκα, υπάρχουν πολλές στάσεις που είναι ιδανικές για τις έγκυες. Να αποφεύγετε οποιεσδήποτε ασκήσεις γιόγκα σε δύσκολες θέσεις ή που απαιτούν να κρατάτε την αναπνοή σας.

Σταματήστε την άσκηση αν:

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, σταματήστε την άσκηση και ξεκουραστείτε

  • Ζάλη
  • Πονοκέφαλος
  • Πόνος στο στήθος
  • Ταχυκαρδία
  • Πρόωρες συσπάσεις
  • Κολπική αιμορραγία
  • Έλλειψη εμβρυϊκής κυκλοφορίας

Εάν αυτά τα συμπτώματα επιμένουν, ακόμη και μετά την ξεκούραση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved