Υγιεινά σνακ για τις λιγούρες τις εγκυμοσύνης! Και όμως γίνεται!

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ όμορφη περίοδος για κάθε γυναίκα και εγκυμοσύνη χωρίς λιγούρες, δε γίνεται!

Υγιεινά σνακ για τις λιγούρες τις εγκυμοσύνης! Και όμως γίνεται!

Τους εννέα αυτούς μήνες οι ορμόνες τρελαίνονται, η όρεξή σας ανοίγει και θέλετε απεγνωσμένα να τρώτε συγκεκριμένες τροφές, από το πρωί έως το βράδυ. Πολύ συχνά οι τροφές αυτές δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό και ελαφρύ, μπορείτε όμως να ικανοποιήσετε τις ορέξεις σας με διάφορες εναλλακτικές και... υγιεινές λύσεις!

1. Φρυγανιές με μέλι
Εάν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, δεν είναι ανάγκη να φάτε την πρώτη σοκολάτα που θα βρείτε μπροστά σας ή την τούρτα που έχει μείνει στο ψυγείο. Προτιμήστε πιο υγιεινές τροφές όπως είναι οι φρυγανιές με μέλι. Αν πάλι ο οργανισμός σας παρακαλεί για σοκολάτα, προτιμήστε μαύρη και αυτή φυσικά με μέτρο!

2. Ποπ κορν
Σας έχουν μυρίσει πατατάκια, γαριδάκια και όλα αυτά που λατρεύατε να τρώτε σαν παιδί; Προτιμήστε ποπ κορν! Τα ποπ κορν είναι πολύ πιο υγιεινά και αν είναι σπιτικά, ακόμα καλύτερα!

3. Γρανίτα!
Το καλοκαίρι όλοι, μικροί μεγάλοι,λατρεύουμε τα παγωτά. Βέβαια δεν είναι διόλου απίθανο να λιγουρευτείτε δύο λαχταριστές μπάλες παγωτού και στη καρδιά του χειμώνα. Αντί λοιπόν να τρέξετε στο σούπερ μάρκετ και να πάρετε την πρώτη συσκευασία παγωτό που θα βρείτε, προτιμήστε γρανίτα! Είναι πιο υγιεινή και αν και έχει ζάχαρη, είναι ένα γλυκό αρκετά πιο ελαφρύ από το παγωτό.

4. Ξηροί καρποί
Αισθάνεστε μία λιγούρα χωρίς όμως να μπορείτε να προσδιορίσετε τι ακριβώς θέλετε; Φάτε μία χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς! Μπορεί να μην είναι το σνακ που φανταζόσασταν, είναι όμως χορταστικό και ωφέλιμο για την υγεία τη δική σας αλλά και του μωρού σας.

5. Φρέσκος χυμός
Αν θέλετε να πιείτε κάτι δροσερό και νόστιμο, αποφύγετε τα αναψυκτικά και τους έτοιμους φρουτοχυμούς. Ένα φρέσκος χυμός με φρούτα της προτίμησής σας, θα σας δώσει όλες εκείνες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε και να είστε γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved