Αυχενική διαφάνεια: Αυτές είναι οι φυσιολογικές τιμές!

Αυχενική διαφάνεια. Μια εξέταση σταθμός στην ιστορία της προγεννητικής διάσωσης. Κάνοντας μια γυναίκα αυτή την εξέταση μπορεί να προσδιορίσει εγκαίρως και με ασφάλεια αν το μωράκι που θα φέρει στον κόσμο θα είναι υγιές.

Αυχενική διαφάνεια: Αυτές είναι οι φυσιολογικές τιμές!

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, με την αυχενική διαφάνεια ο γιατρός μπορεί να μετρήσει το πάχος της αυχενικής μοίρας του εμβρύου, δηλαδή το υγρό που υπάρχει κάτω από το δέρμα του, στον αυχένα. Αυτός ο δείκτης μπορεί να προειδοποιήσει τον ειδικό για το Σύνδρομο Down και άλλες γενετικές ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές;

H ΑΔ πρέπει να είναι μικρότερη από 3,5 χιλιοστά για να θεωρείται φυσιολογική, με την προϋπόθεση το έμβρυό σας, κατά την 11η-13η εβδομάδα συν 6 ημέρες κύησης, να έχει μήκος από 45 μέχρι 84 χιλιοστά.

Αν η τιμή της αυχενικής διαφάνειας είναι μικρότερη από 2,5 χιλιοστά, η πιθανότητα να έχει σύνδρομο Ντάουν είναι ακόμα μικρότερη. Στατιστικά, 9 στα 10 έμβρυα με δείκτη αυχενικής διαφάνειας 2,5 - 3,5 χιλιοστά θα γεννηθούν χωρίς την Τρισωμία 21, δηλαδή χωρίς Σύνδρομο Down.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved