Πρώτη φορά γονείς: Η λίστα που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Οι άνθρωποι που γίνονται για πρώτοι φορά γονείς, έρχονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες της γονεϊκότητας. Σίγουρα η συζήτηση με άλλους γονείς βοηθάει ιδιαίτερα καθώς μπορούν να μάθουν αρκετά.

Πρώτη φορά γονείς: Η λίστα που θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Όπως τι θα χρειαστούν για το μωρό, τι πρέπει να αγοράσουν και σε τι ποσότητες, αν πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν παιδίατρο και άλλες τέτοιες ερωτήσεις-απορίες, που μπορεί να έχουν καθώς δεν ξέρουν, τίποτε γύρω από το θέμα «μωρό»!

Αν ο κύκλος σας ωστόσο δεν περιβάλλεται από γονείς και είστε οι πρώτοι της παρέας που αποκτούν μωρό, τότε αυτό το άρθρο θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμο. Δεν χρειάζεται να πετάξετε άσκοπα τα χρήματά σας σε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Παρακάτω, θα βρείτε τη λίστα με τα απαραίτητα που ένα ζευγάρι πρέπει να αγοράσει πριν υποδεχτεί το νέο μέλος της οικογένεια στο σπίτι!

Κάθισμα αυτοκινήτου
Μην το αφήσετε για μετά τη γέννα. Θα πρέπει να το έχετε αγοράσει ώστε να γίνει με ασφάλεια η μεταφορά του από το μαιευτήριο προς το σπίτι.

Πάνες
Αγοράστε πάνες για νεογέννητα από νωρίς και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες. Δεν θα πάνε χαμένες, αν αναλογιστείτε ότι ένα νεογέννητο χρειάζεται περίπου 12 φορές αλλαγή πάνας την ημέρα.

Καλάθι ή κούνια
Είναι απαραίτητο να διασφαλίσετε τον ήσυχο και άνετο ύπνο του μωρού σας.

Μπιμπερό και γάλα σκόνη
Σίγουρα ο καταλληλότερος τρόπος για να ταΐσετε το μωρό σας, είναι ο θηλασμός. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μια νέα μητέρα δυσκολεύεται να θηλάσει ή δεν έχει αρκετό γάλα να δώσει στο μικρό της. Καλό θα είναι λοιπόν, να υπάρχουν μπιμπερό και γάλα στο σπίτι ώστε να μην μείνει το παιδί σας νηστικό, ψάχνοντας την τελευταία στιγμή σε κάποιο φαρμακείο για τα απαραίτητα.

Πρώτες βοήθειες
Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε θα πρέπει να γνωρίζετε τις πρώτες βοήθειες για τα βρέφη. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά μωρά πνίγηκαν καθώς έτρωγαν και έχασαν τη ζωή τους επειδή οι γονείς τους δεν ήξεραν να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Φανελάκια και φορμάκια
Θα χρειαστείτε τον πρώτο καιρό περίπου 15 φανελάκια και άλλα τόσα φορμάκια. Επίσης μην ξεχάσετε να αγοράσετε καλτσάκια, σκουφάκια και γαντάκια για να μην τραυματίζουν με τα νυχάκια τους το πρόσωπό τους. 3 μεγάλες μπουρνουζοπετσέτες και 4 ζευγάρια σεντόνια είναι επίσης απαραίτητα.

Καλλυντικά
Θα χρειαστείτε κρέμα για ερεθισμό της πάνας, ψαλιδάκι για τα νύχια, μία χτενούλα, σφουγγάρι μαλακό, σαμπουάν και αφρόλουτρο βρεφικό.

Όσο θα ζείτε με το μωρό σας, θα μπορείτε να βλέπετε από την καθημερινότητά σας πια, τι σας λείπει και τι πραγματικά χρειάζεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved