Πότε πρήζεται το στήθος στην εγκυμοσύνη;

Πολλές είναι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μίας γυναίκας από τη στιγμή που θα γονιμοποιηθεί το ωάριό της και θα βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα.

Πότε πρήζεται το στήθος στην εγκυμοσύνη;

Η ροή του αίματος κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί αλλαγές στο μαστικό ιστό, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να νιώθει το στήθος της να πρήζεται, να έχει φαγούρα ή ακόμη να πονάει ευκολότερα μιας και είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο με οποιοδήποτε άγγιγμα.

Πότε πρήζεται το στήθος στην εγκυμοσύνη;

Το στήθος αρχίζει συνήθως να πρήζεται την 4η με 6η εβδομάδα της κύησης και διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Τι αλλαγές να περιμένετε στο στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το στήθος μεγαλώνει
Ξεκινώντας από την 6η έως την 8η εβδομάδα, θα παρατηρήσετε το στήθος σας να μεγαλώνει και θα συνεχίσει να μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της κύησης. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ανεβείτε κατά δύο νούμερα στο μέγεθος του σουτιέν σας. Καλό θα είναι να κάνετε μασάζ στο στήθος σας και να το ενυδατώνετε με μια κρέμα, ώστε να αποφύγετε τη φαγούρα και τις ραγάδες.

Σκουραίνουν οι θηλές και φαίνονται οι φλέβες
Είναι απολύτως φυσιολογικό να σκουρύνουν οι θηλές σας και να φαίνονται οι φλέβες σας καθώς προετοιμάζονται για να θηλάσουν το έμβρυο που κυοφορείτε.

Μικρά εξογκώματα
Πιθανόν να παρατηρήσετε μικρά εξογκώματα στις θηλές σας, που πριν δεν είχατε. Αυτά τα εξογκώματα είναι ένας τύπος λιποπαραγωγου αδένα που προετοιμάζουν το στήθος για την παραγωγή γάλακτος.

Πρωτόγαλα
Στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, το στήθος σας θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί το νεογέννητο μωρό σας και ενδεχομένως να παρατηρήσετε μια παχιά κιτρινωπή ουσία, (πρωτόγαλα).

Θα σας προτείνουμε να αγοράσετε άνετα βαμβακερά και σταθερά σουτιέν ώστε να νιώθετε άνετο και σταθερό το στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved