Αμνιοπαρακέντηση: Δείτε πώς γίνεται (βίντεο)

Η αμνιοπαρακέντηση είναι μια εξέταση του προγεννητικού έλεγχου και γίνεται συνήθως, μεταξύ της 15ης και 18ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης (β΄τρίμηνο).

Αμνιοπαρακέντηση: Δείτε πώς γίνεται (βίντεο)

Σε προηγούμενο άρθρο μας, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες όπως, τι είναι αμνιοπαρακέντηση; Ποιους κινδύνους κρύβει; Γιατί και πότε γίνεται; Και τι πρέπει να προσέξετε μετά την εξέταση.

Η εγκυμονούσα θα πρέπει να έχει λάβει αρκετά υγρά μερικές ώρες πριν την εξέταση, ώστε να υπάρχει επαρκής ποσότητα αμνιακού υγρού. Σε πρώτη φάση όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, γίνεται ένα υπερηχογράφημα προκειμένου να εντοπιστεί η θέση του εμβρύου, του πλακούντα, αλλά και οι περιοχές άθροισης του αμνιακού υγρού. Κατόπιν, η έγκυος αφού ο γυναικολόγος την έχει βάλει να ξαπλώνει σ' ένα εξεταστικό κρεβάτι και, αφού προηγηθεί αντισηψία, μια λεπτή βελόνη εισάγεται διακοιλιακά στον αμνιακό σάκο προκειμένου να συλλέξει μια μικρή ποσότητα αμνιακού υγρού που κατόπιν θα αναλυθεί σε κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

Όπως θα παρατηρήσετε, η εισαγωγή της βελόνης παρακολουθείται υπερηχογραφικά καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης που διαρκεί γύρω στα πέντε λεπτά. Σπάνια γίνεται τοπική αναισθησία για να πραγματοποιηθεί η αμνιοπαρακέντηση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved