Περιμένετε μωράκι; Αυτή είναι η καλύτερη στάση για ήρεμο και πολύωρο ύπνο!

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για κάθε μαμά. Βέβαια, όσο τρισευτυχισμένες και αν νιώθουμε, τα συμπτώματα, η ζέστη και η δυσκολία στον ύπνο μας δυσκολεύουν αρκετά!

Περιμένετε μωράκι; Αυτή είναι η καλύτερη στάση για ήρεμο και πολύωρο ύπνο!

Ιδιαίτερα από τον πέμπτο μήνα και μετά που η κοιλίτσα έχει πια φουσκώσει και οδεύουμε προς την τελική ευθεία, ξεκινάνε κάποια μικροβροβλήματα για κάθε μέλλουσα μαμά. Δυσκολίες στον ύπνο, δυσκολία στην κίνηση και τα αναμενόμενα και απόλυτα φυσιολογικά πονάκια είναι αναπόφευκτα.

Τους μήνες αυτούς η μέλλουσα μαμά πρέπει να κοιμάται καλά και να ξεκουράζεται για το καλό της ίδια και του μωρού της. Ο ύπνος στα πλάγια είναι η καλύτερη θέση, λένε οι ειδικοί και όχι τυχαία. Ειδικά ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι ιδανικός καθώς βοηθάει και το έμβρυο σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, άρα και τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται. Επίσης βοηθά τα νεφρά σας να αποβάλλουν αποτελεσματικά τα υγρά από το σώμα σας, κάτι που μειώνει το πρήξιμο στο κάτω μέρος των ποδιών σας και των χεριών σας. Είναι καλό να μάθετε να κοιμάστε σε αυτή τη στάση από νωρίς στην εγκυμοσύνη.

Το να κοιμάστε όμως σε μία θέση όλο το βράδυ δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Η πιθανότητα να πιαστείτε είναι μεγάλη και έτσι είναι καλό να εναλλάσσετε την αριστερή με τη δεξιά πλευρά σας συχνά, έχοντας όμως μεγαλύτερη προτίμηση στην πρώτη.

Όσον αφορά τον ύπνο ανάσκελα, οι ειδικοί προτείνουν να τον αποφύγετε. Ο λόγος; Το βάρος της μήτρας βαραίνει τη σπονδυλική στήλη, τους ραχιαίους μυς, τα έντερα και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του σώματός σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς πόνους, αιμορροΐδες, και μειωμένη κυκλοφορία, η οποία είναι δυσάρεστη για εσάς ενώ μπορεί να μειώσει και την κυκλοφορία στο μωρό σας. Ο ύπνος ανάσκελα επίσης μπορεί να ρίξει την πίεσή σας, προκαλώντας σε κάποια μέλλουσα μαμά συχνές ζάλες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved