«Crowd Birthing»: Αυτή είναι η νέα μόδα στον τοκετό

Είστε έγκυος και σιγά σιγά ετοιμάζεστε για τη μεγάλη μέρα; Ξεχάστε τη διαδικασία του τοκετού όπως την ξέρατε! Το «crowd birthing» είναι η νέα τάση που ξεκίνησε στο εξωτερικό και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές!

«Crowd Birthing»: Αυτή είναι η νέα μόδα στον τοκετό

Το crowd birthing δεν είναι άλλο από τον τοκετό με την παρουσία φίλων και συγγενών. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα, στο εξωτερικό όλο και περισσότερες μαμάδες βιώνουν τη μοναδική εμπειρία της γέννας με τη συντροφιά πέντε, οχτώ ακόμα και δέκα κοντινών τους προσώπων!

Τα social media αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και καθημερινά εκατοντάδες φωτογραφίες που απαθανατίζουν τα στιγμιότυπα της γέννας κάνουν το γύρο του Facebook και του Instagram. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τις φωτογραφίες αυτές δεν αναρτούν απαραίτητα οι γονείς αλλά και οι φίλοι ή οι συγγενείς, που είναι παρόντες.

1c

Πρόσφατα έγινε μία έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα από το Channel Mum, στην οποία συμμετείχαν 8.000 μαμάδες. Από αυτές, αρκετές δοκίμασαν το περιβόητο crowd birthing, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι το 1/4 του συνόλου είχαν παρακολουθήσει γέννα άλλης μαμάς!

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο μπορεί να φαίνονται, καθώς μαμάδες που διάλεξαν αυτή τη μέθοδο για να φέρουν στον κόσμο το μωρό τους, είχαν δύσκολη γέννα και σε τέτοιες περιπτώσεις η... πολυκοσμία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στη διάθεση και τη ψυχολογία της.

Το Crowd Birthing είναι μία αρκετά τολμηρή εμπειρία που έχει διχάσει αρκετούς σχετικά με το κατά πόσο, τόσο προσωπικές στιγμές πρέπει να βιώνονται με τόσα άτομα και να κοινοποιούνται στα social media.

Τοκετός με καισαρική, φυσιολογικός τοκετός, τοκετός στο νερό, τοκετός με την παρουσία φίλων και συγγενών, όπως και αν φαντάζεστε το δικό σας τοκετό, ένα είναι σίγουρο. Η κάθε γέννα είναι διαφορετική, μοναδική και η μαμά πρέπει να ζει τον τοκετό που ονειρεύεται και που θα της παρέχει ασφάλεια, τόσο ιατρική όσο και συναισθηματική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved