5 μύθοι για την εγκυμοσύνη!

Πολλοί πιστεύουν ότι το σχήμα της κοιλιάς μπορεί να δείξει το φύλο του μωρού κάτι που δεν ισχύει, μιας και το σχήμα οφείλεται απλά και μόνο στη θέση του μωρού στη μήτρα.

5 μύθοι για την εγκυμοσύνη!

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την εγκυμοσύνη που προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στις εγκυούλες μέλλουσες μαμάδες όσο και τις γυναίκες που ακόμη δεν έχουν γίνει μαμάδες, ειδικά όταν αυτοί οι μύθοι εγγυώνται να δείξουν το φύλο του μωρού ή της προσωπικότητάς του.

Δείτε παρακάτω 5 μύθους για τους οποίους οι περισσότερες μανούλες αναρωτιούνται αν όντως ισχύουν!

Μύθος 1
Καούρες σημαίνει πολλά μαλλάκια

Πολλές είναι οι γυναίκες που ακούνε ότι το μωρό τους θα έχει πολλά μαλλιά επειδή έχουν καούρες το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και άλλων ορμονών μιας εγκυμοσύνης είναι εκείνα που επηρεάζουν την εμβρυική τριχοφυΐα και το άνοιγμα του σφιγκτήρα του οισοφάγου. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που εμφανίζονται οι καούρες!

Μύθος 2
Κοιλιά ψηλά για κορίτσι-χαμηλά για αγόρι

Αυτό και αν είναι μύθος. Αν μια κοιλιά είναι ψηλά οφείλεται στους μύες του στομάχου που είναι σε καλή κατάσταση και στο ότι είναι η πρώτη εγκυμοσύνη για μια γυναίκα. Όσο πιο χαλαροί είναι οι μύες, τόσο πιο χαμηλά θα είναι και η κοιλιά. Επίσης η θέση του μωρού επηρεάζει το ύψος της κοιλιάς ενώ αν μια γυναίκα βρίσκεται στις μέρες της, η χαμηλή κοιλιά προμηνύει έναν τοκετό και όχι ότι πρέπει να αγοράσει τα πάντα σε γαλάζιο χρώμα.

Μύθος 3
Με κάθε μωρό χάνετε ένα δόντι

Μα ειλικρινά, ποιος είπε κάτι τέτοιο; Για να σας φύγει από το μυαλό αυτή η ιδέα, το Βρετανικό Ίδρυμα Οδοντικής Υγείας δηλώνει ότι δεν ισχύει πως η εγκυμοσύνη οδηγεί σε αυξημένη έλλειψη ασβεστίου ή απώλεια δοντιών.

Μύθος 4
Ζωηρό μωρό σημαίνει υπερκινητικό παιδί

Αυτό και αν δεν ισχύει, μιας και η δραστηριότητα στη μήτρα εξαρτάται από τις ορμόνες μιας εγκύου, από τη θέση του μωρού στην κοιλιά και από τον χώρο που έχει για να κινηθεί. Αυτό που ισχύει σύμφωνα με έρευνες, είναι ότι τα έμβρυα που είναι ζωηρά γίνονται πιο ευερέθιστα μωρά. Έτσι λοιπόν μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του παιδιού σας.

Μύθος 5
Ξινά για αγόρι, γλυκά για κορίτσι

Μήπως θέλετε σε όλα τα φαγητά σας λεμόνι; Τότε είναι αγόρι. Μήπως θέλετε να φάτε σοκολάτα, παγωτό, τάρτες, τσουρεκάκια και άλλα πολλά γλυκίσματα; Τότε είναι κορίτσι. Λάθος! Μέχρι να αποδειχτούν επιστημονικά όλα τα παραπάνω τίποτε δεν ισχύει. Οι περίεργες ορέξεις προκύπτουν από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών του οργανισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μέλλουσες μαμάδες έχουν ποικίλες ορέξεις για διάφορες τροφές, μέρα και νύχτα.

Εμείς απλά θα σας πούμε να μην πιστεύετε τέτοιες υπερβολές. Απολαύστε τους μύθους αυτούς με το χιούμορ που σας διακρίνει και απλά φροντίστε να ακολουθείτε τις συμβουλές του γυναικολόγου σας και μόνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved