Πέντε λόγοι που κάνουν όμορφη την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι!

Μήπως είστε έγκυος μανούλα; Μήπως η κοιλίτσα σας είναι φουσκωμένη αυτούς τους μήνες; Τότε πρέπει να ξέρετε ότι είστε πολύ τυχερή καθώς, το να είναι μια γυναίκα έγκυος το καλοκαίρι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Πέντε λόγοι που κάνουν όμορφη την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι!

Παρακάτω θα διαβάσετε πέντε λόγους που κάνουν όμορφη την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι.

1. Ώρα για άσκηση εκτός σπιτιού
Έχουμε πει πως η άσκηση επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον ο γιατρός σας σας έχει δώσει το πράσινο φως και γνωρίζετε ασκήσεις που δεν θα βλάψουν εσάς ή το έμβρυό σας. Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και βγείτε για τρέξιμο ή για περπάτημα. Άλλος ένας τρόπος άσκησης πέρα από το τρέξιμο ή το περπάτημα, είναι η κολύμβηση. Οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν σε μια εύκολη γέννα.

2. Ο ήλιος σημαίνει βιταμίνη D
Φυσικά και δεν συστήνουμε να βγείτε έξω με καύσωνα. Όμως, μια μέτρια ποσότητα των ακτίνων του ήλιου ενισχύει την παραγωγή της βιταμίνης D. Η βιταμίνη D έχει λάβει το προσωνύμιο «η βιταμίνη του ήλιου», επειδή παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Είναι λιποδιαλυτή και επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων. Η πιο σημαντική ίσως ιδιότητα της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου.

3. Είναι η εποχή των πιο νόστιμων φρούτων και λαχανικών
Ροδάκινα, κεράσια, νεκταρίνια, σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι και βερίκοκα είναι μόνο λίγα από τα φρούτα που μπορείτε να βρείτε στη λαϊκή ή το μανάβικο της γειτονιάς σας. Τα απαραίτητα θρεπτικά και ανόργανα συστατικά που έχουν είναι αναγκαία τόσο για τη μαμά όσο και το μωρό της.

4. Άνετα ρούχα εγκυμοσύνης
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι γυναίκες μπορούν να φορούν πιο άνετα, δροσερά και ανάλαφρα ρούχα. Αέρινα φορέματα και καφτάνια στην παραλία είναι τα ρούχα που θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα.

5. Τα μωρά είναι λιγότερο επιρρεπή στις αναπνευστικές λοιμώξεις
Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός ή RSV είναι ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός, ο οποίος προκαλεί μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος στα νεογέννητα μωρά. Τα μωρά που γεννιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι λιγότερο επιρρεπή σε επιθέσεις από αυτό το επιβλαβές είδος ιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved