Περιμένετε μωράκι; Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε!

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι καθοριστικοί για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού που μεγαλώνει μέσα μας. Όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να προσέχουμε τις κινήσεις μας, την υγεία μας και κυρίως τη διατροφή μας.

Περιμένετε μωράκι; Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε!

Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνουμε είναι να τρώμε καλά, υγιεινά και να λαμβάνουμε τροφές με σίδηρο και ασβέστιο που είναι απαραίτητα για την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως μερικοί ακόμα κανόνες, που θα κάνουν την εγκυμοσύνη μας ακόμα πιο εύκολη και θα δώσουν σε εμάς και το μωρό μας όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε!

1. Μικρά και συχνά γεύματα
Τους μήνες αυτούς τρώμε για δύο, όποτε είναι λογικό να πεινάμε πιο έντονα και πιο συχνά. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να τρώμε μικρά και υγιεινά γεύματα πολλές φορές την ημέρα.

2. Ποικιλία στο φαγητό
Η διατροφή μας στη δεδομένη φάση είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και κυρίως για την υγεία του μωρού μας και πρέπει να είναι απόλυτα ισορροπημένη. Βάλτε στη διατροφή σας φαγητά από όλες τις κατηγορίες τροφίμων και κυρίως ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

3. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνες
Στην εγκυμοσύνη, ο οργανισμός καταπονείται και έχει περισσότερη ανάγκη βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο από ότι πιο πριν. Είναι πολύ πιθανό, να χρειαστούμε παραπάνω βιταμίνες ή σίδηρο και σε αυτήν την περίπτωση, συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.

4. Ήπιες γεύσεις
Τους μήνες αυτούς καλό είναι αν αποφύγουμε τις έντονες γεύσεις και τις πιο... εναλλακτικές κουζίνες! Μπορεί να προκαλέσουν έντονες καούρες και ζαλάδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved