Πόσο καφέ κάνει να πίνουμε στην εγκυμοσύνη;

Τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μαμά πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με τη υγεία και τη διατροφή της.

Πόσο καφέ κάνει να πίνουμε στην εγκυμοσύνη;

Οτιδήποτε και αν κάνει, επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη του μωρού και αυτό το διάστημα, η διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία και των δύο. Ένα ζήτημα που έχει διχάσει αρκετούς επιστήμονες είναι κατά πόσο τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ. Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση για αυτό το θέμα, η ιδανική λύση βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η καφεΐνη σε μικρές ποσότητες δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα και οι γιατρού συμβουλεύουν το πολύ δύο κούπες την ημέρα. Κάτι όμως που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι η καφεΐνη δε βρίσκεται μόνο στον καφέ αλλά κρύβεται και σε άλλα τρόφιμα που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας. Ποια είναι αυτά;

- Παγωτά: Και όμως! Εκτός από τον καφέ και τα αναψυκτικά, κάποιες γεύσεις παγωτού έχουν καφεΐνη, μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα από ένα ρόφημα.

- Βιταμινούχο νερό: Το βιταμινούχο νερό δεν είναι σκέτο, αλλά περιέχει βιταμίνες που μπορεί να περιέχουν και καφεΐνη.

- Ενεργητικά ποτά: Τα ενεργειακά ποτέ δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αν νιώθετε ότι χρειάζεστε ενέργεια. Εκτός από την αρκετά μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, περιέχει ζάχαρη και άλλα συστατικά που δεν κάνουν καλό ούτε σε εσάς, ούτε στο μωρό σας.

- Παυσίπονα: Κάποια παυσίπονα περιέχουν καφεΐνη και για αυτό πριν πάρετε κάποιο για να αντιμετωπίσετε τα πονάκια της εγκυμοσύνης ή κάποιον πονοκέφαλο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

- Τσάι: Παρόλο που είναι πιο υγιεινό από τον καφέ, και το τσάι περιέχει αρκετή καφεΐνη. Με μέτρο λοιπόν!

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Αν σας φαίνεται αδιανόητο να κόψετε τους καφέδες, προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης στο minimum.

Για αρχή, προτιμήστε ο καφές σας να είναι ντεκαφεϊνέ. Η γεύση δεν αλλάζει πολύ, η πρόσληψη όμως καφεΐνης μειώνεται σημαντικά.

Αφήστε το σακουλάκι του τσάι στο ζεστό νερό λιγότερη ώρα. Όσο πιο λίγο το αφήσετε, τόσο λιγότερη καφεΐνη θα έχει το ρόφημά σας.

Βάλτε στον καφέ σας περισσότερο νερό η γάλα και λιγότερο καφέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved