Περιμένετε μωράκι; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φροντίζετε για τη στοματική σας υγιεινή

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μοναδική! Εκτός όμως από τα όμορφα συναισθήματα, μας κατακλύζει το άγχος και η ανησυχία όλα να πάνε καλά και το μωράκι μας να γεννηθεί υγιές.

Περιμένετε μωράκι; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φροντίζετε για τη στοματική σας υγιεινή

Ήδη από το πρώτο διάστημα, αρχίζουν όλες εκείνες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλα πάνε καλά και όσο περνάνε οι εβδομάδες κάνουμε και άλλες και άλλες και άλλες! Γνωρίζατε όμως ότι και η στοματική μας υγιεινή είναι πολύ σημαντική αυτούς του εννέα μήνες;

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο από το πρώτο κιόλας τρίμηνο είναι απαραίτητη, αν και καλό είναι να προγραμματίσετε ακόμα δύο ραντεβού μέχρι την ώρα του τοκετού. Η εγκυμοσύνη προκαλεί έντονες ορμονικές αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη στοματική μας υγιεινή, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στα δόντια αλλά και στα ούλα.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν πρέπει να φροντίσετε για τη στοματική σας υγιεινή, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Η περιοδοντική νόσος και λεγόμενη ουλίτιδα της εγκυμοσύνης, ταλαιπωρούν πολλές μέλλουσες μαμάδες. Αν οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσετε αλλαγές, όπως ευαισθησία στα ούλα, αιμορραγία ή πόνους στο στόμα χωρίς να καταλαβαίνετε από που προέρχονται τότε αμέσως επισκεφτείτε το γιατρό σας για την απαραίτητη εξέταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved