Μωρό καθ' οδόν; Έτσι θα προετοιμαστείτε κατάλληλα εσείς και ο σύντροφός σας!

Πριν λίγο καιρό μάθατε ότι είστε έγκυος και διανύετε μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας! Τα άγχη και ανησυχίες έχουν ήδη ξεκινήσει και όσο περνάνε οι μήνες ανυπομονείτε να κρατήσετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας!

Μωρό καθ' οδόν; Έτσι θα προετοιμαστείτε κατάλληλα εσείς και ο σύντροφός σας!

Αυτή η περίοδος είναι η ιδανική για να προετοιμαστείτε εσείς και ο σύντροφός σας για τον ερχομό του μωρού σας. Τι μπορείτε να κάνετε;

1. Φτιάξτε τη διατροφή σας!
Η εγκυμοσύνη σας είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεκινήσετε εσείς αλλά και ο σύντροφός σας να τρέφεστε σωστά! Το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας έχει ανάγκη από όλα τα στοιχεία εκείνα που θα το συμβάλουν στην ανάπτυξή τους, οπότε η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη! Φτιάξτε ένα καθημερινό διατροφολόγιο και δε θα το μετανιώσετε!

2. Αλλάξτε τη διακόσμηση του σπιτιού
Κάντε τους χώρους του σπιτιού σας πιο εύχρηστους και σιγά σιγά βάλτε μπρος το βρεφικό δωμάτιο.

3. Τακτοποιήστε τη ντουλάπα
Ξεχωρίστε τα πιο φαρδιά σας ρούχα, καθώς τα άλλα προς το παρόν πρέπει να τα ξεχάσετε. Βάλτε τα ρούχα που χρησιμοποιείτε περισσότερο αλλά και τις πετσέτες και τα σεντόνια σε ένα εύκολα προσβιβάσιμο σημείο για να μη δυσκολεύεστε, ειδικά τους επόμενους μήνες, να εξυπηρετείστε.

4. Αγοράστε βιβλία και περιοδικά για μελλοντικούς γονείς!
Σιγά σιγά πλησιάζει η ώρα και όσο διαβάζετε, τόσο θα συνειδητοποιείτε ότι σε λίγο καιρό θα γίνετε γονείς. Ταυτόχρονα θα αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο άγχος και είναι ο ιδανικός τρόπος για να βάλτε και το σύντροφό σας στο κλίμα! Θα νιώσει καλύτερα προετοιμασμένος και θα μπορεί να καταλάβει και την ψυχολογία και συμπεριφορά μίας εγκύου!

5. Ξεκινήστε αποταμίευση
Αν ήταν στο πλάνο σας η δημιουργία οικογένειας, κατά πάσα πιθανότητα να έχετε ήδη ξεκινήσει. Αν πάλι, όχι είναι η ιδανική ευκαιρία! Ξεκινήστε να βάζετε κάποια χρήματα στην άκρη και καταγράψτε από τώρα τα πάγια έξοδά σας αλλά και όσα θα χρειαστεί να δώσετε για τον τοκετό και για τα πρώτα έξοδα του μωρού!

6. Απολαύστε το!
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε μία όμορφη και αξέχαστη εγκυμοσύνη. Απολαύστε και τις καλές και τις κακές στιγμές, όπως τυχόν ναυτίες, ζαλάδες και σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σας και δε θα καταλάβετε πόσο γρήγορα θα περάσει ο καιρός. Πριν καν το καταλάβετε το μωρό σας θα είναι στην αγκαλιά σας και εσείς θα είστε η πιο ευτυχισμένη μαμά του κόσμου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved