Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα ευεργετικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας!

Την περίοδο της εγκυμοσύνης πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη διατροφή μας καθώς οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν, όχι μόνο τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία του μωρού μας!

Σας έχουν πιάσει οι περίφημες λιγούρες της εγκυμοσύνης και έχετε την ανίκητη επιθυμία να φάτε κάποιο γλυκό; Φάτε μάυρη σοκολάτα! Κάνει καλό!

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Yale, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις. Η θεοβρομίνη είναι μία ουσία που περιέχεται στην αγαπημένη μας λιχουδιά και είναι χαλαρωτική για το σώμα. Μειώνει την πίεση στο αίμα και το αφήνει να κυκλοφορεί πιο ομαλά. Προσοχή όμως! Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τη μαύρη σοκολάτα που είναι ακατέργαστη και έχει πιο φυσικές ουσίες. Προτιμήστε την από κάθε άλλου είδους σοκολάτα και μπορείτε να τη συνδυάσετε με κάποιο φρούτο ή και με γιαούρτι!

Τους μήνες αυτούς, φροντίστε η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα. Ενδώστε χωρίς τύψεις στις λιγούρες σας, πάντα όμως με μέτρο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved