Περιμένετε μωράκι; 10 συμβουλές για το καλοκαίρι που έρχεται!

Πρίν λίγους μήνες μάθατε ότι είστε έγκυος και διανύετε τους πιο όμορφους μήνες της ζωής σας. Το καλοκαίρι όμως, που ήδη έχει κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις είναι μία δύσκολη εποχή για κάθε μέλλουσα μαμά.

Περιμένετε μωράκι; 10 συμβουλές για το καλοκαίρι που έρχεται!

Η ζέστη σας φαίνεται βασανιστική και η κοιλίτσα σας που φουσκώνει όλο και περισσότερο σας κάνει να αισθάνεστε πιο πρησμένη από ποτέ. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να απολάυσετε το καλοκαίρι σας;

1. Προσοχή στο αλάτι
Η διατροφή σας τους εννέα αυτούς μήνες, έτσι και αλλιώς πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη και να τρέφεστε σωστά για εσάς και το μωρό σας. Μειώστε το αλάτι που βάζετε στο φαγητο σας, καθώς σας κάνει να πρήζεστε. Μην το αφαιρέσετε όμως τελείως! Περιέχει ιώδιο που είναι πολύτιμο για την υγεία σας.

2. Βγάλτε τα δαχτυλίδια σας
Καλό είναι τους καλοκαιρινού μήνες να αποφύγετε οτιδήποτε νιώθετε να σε στενεύει. Από τη μία εγκυμοσύνη και από την άλλη το καλοκαίρι με τη ζέστη, θα σας προκαλέσουν πρήξιμο σε όλο το σώμα και πρώτα από όλα στα δάχτυλα.

3. Κάντε μία βουτιά
Αν και πολλές μέλλουσες μανούλες είναι διστακτικές στια μπάνια, αφού έχετε συβουλευτεί το το γιατρό σας, μπορείτε να απολαύσετε μία βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα. Θα σας κάνει να χαλαρώσετε και φυσικά να δροσιστείτε!

4. Βάλτε μία βρεγμένη πετσέτα στο κεφάλι ή στο λαιμό σας
Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά μία βουτιά στη δροσερή θάλασσα, μπορείτε όμως με αυτόν τον τρόπο να ρίξετε τη θερμόκρασία του σώματός σας και να ανακουφιστείτε από τη ζέστη.

5. Πίνετε πολλά υγρά
Προσοχή όμως, αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα υγρά κάνουν καλό. Προτιμήστε άφθονο νερό, φρέσκους χυμούς από φρούτα εποχής ή πράσινο τσάι. Θα κρατάνε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο η ζέστη θα είναι πιο υποφερτή.

6. Φορέστε άνετα ρούχα
Τα άνετα, αέρινα ρούχα είναι must σε αυτές τις περιπτώσεις! Ένα κολλητό παντελόνι ή μπλούζα θα σας κάνει να αισθάνστε ακόμα πιο πρησμένη και επιπλεον θα ζεσταίνει και περισσότερο.

7. Βάζετε αντηλιακό με υψηλό δείκη προστασίας
Δεν είναι ανάγκη να πάτε στη θαλασσα για να το βάλετε. Ακόμα και για έναν καφέ να πάτε, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας! Θα σας κρατήσει ενυδτωμένη και όπως και να το κάνουμε είναι μία παρηγοριά!

8. Απολάυστε ένα μασάζ
Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και απολαύστε ένα μασάζ από έναν ειδικό ή ακόμα και από το σύντροφό σας. Το πρήξιμο θα μειωθεί και θα σας κάνει καλό και στη γέννα.

9. Αγοράστε παπούτσια μισό νούμερο μεγαλύτερα
Τα χέρια και τα πόδια είναι τα σημεία του σώματος που πρήζονται περισσότερο από όλα τα άλλα. Αγοράστε αναπαυτικά παπούτσια, μισό νούμερο μεγαλύτερα και σίγουρα θα σας ανακουφίσουν από τις κράμπες και τους πόνου;

10. Απολαύστε αυτούς τους μήνες όσο περισσότερο μπορείτε
Είναι μοναδικες στιγμές που σίγουρα μετά από χρόνια θα αναπολήτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved