Οικονομική εγκυμοσύνη; Και όμως γίνεται!

Πολλές μανούλες όταν μένουν έγκυες σκέφτονται τα έξοδα. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ένα θέμα που πολλές οικογένειες το χρησιμοποιούν και ως δικαιολογία τις περισσότερες φορές όταν φίλοι και συγγενείς τους ρωτάνε για το «Πότε θα βάλουν "Μπροστά" για κανένα παιδάκι».

Οικονομική εγκυμοσύνη; Και όμως γίνεται!

Κάτι που δεν θα έπρεπε να σκέφτονται καθώς μια εγκυμοσύνη είναι ένα δώρο ζωής για κάθε γυναίκα. Τι μπορεί να κάνει όμως μια γυναίκα ώστε να εξοικονομήσει χρήματα πριν και μετά την εγκυμοσύνη για να μην λείψει τίποτε από το μικρούλι της;

Προσφορές
Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές που κατά καιρούς βάζουν τα σούπερ μάρκετ και αγοράστε πάνες, σαμπουάν και είδη βρεφικής υγιεινής. Πάνες αγοράστε αρκετές καθώς την ημέρα ειδικά τους πρώτους μήνες θα αλλάζετε περίπου 10-12 φορές! Όσες και αν πάρετε δεν θα πάνε χαμένες.

Ρούχα βρεφικά
Ζητήστε από τους φίλους σας που έχουν ήδη παιδιά, φορμάκια, φανελάκια, μπλουζάκια και καλτσάκια unisex, με χρώματα ουδέτερα που θα μπορούν να φορεθούν και από αγόρι και από κορίτσι. Δείτε πόσα θα έχετε και μετά αγοράστε κάτι που θα σας λείπει.

Ρούχα εγκυμοσύνης
Μην αγοράζετε ρούχα εγκυμοσύνης. Δεν χρειάζεται καθώς στοιχίζουν πολύ περισσότερα από όσο τα κανονικά ρούχα. Αγοράστε ρούχα μεγαλύτερο νούμερο και άνετες φόρμες χωρίς λάστιχο στη μέση.

Κουμπαράς
Αγοράστε έναν κουμπαρά με το που το τεστ εγκυμοσύνης θα δείξει ότι είναι θετικό. Από την πρώτη μέρα κιόλας ορίστε πώς θα βάζετε μέσα από 2-5 ευρώ. Σπάστε τον κουμπαρά σας μετά τη γέννηση του παιδιού σας και αγοράστε του ότι σας λείπει.

Συγγενείς και φίλοι
Πολλοί συγγενείς και φίλοι θα θέλουν να σας κάνουν δώρα. Ζητήστε τους να σας πάρουν πράγματα που χρειάζεστε ώστε να μην τα έχετε διπλά και τρίδιπλα. Πείτε στους γονείς σας να αγοράσουν το καρότσι, στα πεθερικά την κούνια, σε φίλους και φίλες πετσέτες και σεντόνια ή ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεστε, όπως μπανιερό, ρηλάξ, καλαθούνα κ.λ.π!

Στο τέλος αν υπολογίσετε τα έξοδά σας, θα εκπλαγείτε με το πόσα χρήματα θα έχετε καταφέρει να κερδίσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved