Έχω καούρες! Θα έχει πολλά μαλλιά το παιδί;

Στην Ελλάδα του 2012 είναι λάθος να συνεχίζουν να λέγονται τέτοια παραμύθια στις γλυκές μανούλες που περιμένουν πώς και πώς να έρθει το μωρό τους και το φαντάζονται κάπως. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επιστημονική μελέτη που να συσχετίζει την καούρα που νιώθει μία έγκυος με το έμβρυο και το πόσα μαλλιά θα έχουν όταν γεννηθούν. Υπάρχει ιατρική εξήγηση για τις πολλές καούρες που νιώθει μία έγκυος. Ο ένας έχει να κάνει με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης αφού το έμβρυο πιέζει το διάφραγμα της μητέρας.

Έχω καούρες! Θα έχει πολλά μαλλιά το παιδί;

Σε άλλες περιπτώσεις, αποκλειστικός υπαίτιος της καούρας μιας εγκύου είναι η προγεστερόνη που παράγεται κατά την εγκυμοσύνη η οποία εξυπηρετεί τη χαλάρωση του σφιγκτήρα στην είσοδο του στομάχου.

Πώς να τις αντιμετωπίσετε; Δεν έχετε παρά να πιείτε γάλα και σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα. Το ασβέστιο είναι το αντίδοτο. Αν πάλι συνεχίζουν να είναι πολύ έντονες, καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να σας επιτρέψει να πάρετε κάποια ήπιας μορφής φαρμακευτικά σκευάσματα που θα σας ηρεμήσουν και έχουν δοκιμαστεί ότι δεν επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο την υγεία του μωρού σας. Αν οι καούρες είναι ήπιας μορφής και έχουν προέλθει επειδή έχετε φάει πολύ σε ένα γεύμα –μέγα λάθος αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα- καλό είναι μετά το γεύμα αυτό να περπατήσετε για λίγη ώρα ώστε να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Να θυμάστε ότι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε νερό, πιστεύοντας ότι θα σβήσετε την 'κάψα' που νιώθετε λόγω καούρας. Μπορεί να σας βοηθήσει τα πρώτα τρία λεπτά αλλά μετά η κατάσταση επιδεινώνεται. Οπότε αποφύγετε να πιείτε εκείνη την ώρα νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved