Πόσες θερμίδες μπορεί να καταναλώνει μια έγκυος γυναίκα;

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ωραιότερες περιόδους μιας γυναίκας. Νιώθει στην κοιλίτσα της να μεγαλώνει ένα μικρό πλασματάκι που του δίνει ζωή. Εκτός όμως από τα όμορφα της εγκυμοσύνης υπάρχουν και τα δύσκολα.

Πόσες θερμίδες μπορεί να καταναλώνει μια έγκυος γυναίκα;

Όχι, μην πανικοβάλλεστε. Όταν εννοούμε δύσκολα, εννοούμε τη δυσκοιλιότητα, τη ζαλάδα, την κόπωση, την τάση για εμετό και την προσπάθεια να μην πάρει μια έγκυος γυναίκα, πολλά κιλά. Το τελευταίο ίσως είναι και αυτό που οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν. Να μην τρώνε πολύ και να μην τρώνε γλυκά. Το πρώτο πράγμα που ρωτούν λοιπόν, είναι το πόσες θερμίδες μπορούν να καταναλώνουν ημερησίως κατά τη διάρκεια της κύησής τους.

Πόσες θερμίδες μπορεί μια έγκυος γυναίκα να καταναλώσει;

Οι 1800 θερμίδες ημερησίως, αποτελούν μία ισορροπημένη διατροφή για κάθε έγκυο. Το πόσο βάρος θα πάρει μια γυναίκα ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα. Ωστόσο δεν πρέπει να πάρει μια εγκυμονούσα παραπάνω από 12-16 κιλά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Εάν μια γυναίκα πάρει περισσότερο βάρος, μπορεί αυτό να επηρεάσει την υγεία της και την πίεσή της. Από την άλλη μεριά όμως, καμιά γυναίκα δεν πρέπει να προσπαθεί να κάνει δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πιο σωστό είναι να βάλει ένα πρόγραμμα για να τρώει πιο ισορροπημένα από την αρχή της κύησης μέχρι το τέλος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved