Zumba κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Δείτε αν είναι ασφαλές ή όχι!

Είστε έγκυος και σας λείπει ο χορός; Μήπως είστε από τις έγκυες που πιστεύουν πώς οι προγεννητικές ασκήσεις είναι βαρετές; Με αυτό το ποστ θα αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας.

Zumba κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Δείτε αν είναι ασφαλές ή όχι!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Αρχίστε Zumba. Η Zumba, είναι η αγαπημένη μορφή άσκησης που ακολουθούν οι περισσότερες έγκυες γυναίκες σε όλο τον κόσμο . Σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα στο γυμναστήριο που μπορεί μια εγκυμονούσα να ακολουθήσει, αλλά αν η Zumba είναι η επιλογή σας, τότε σίγουρα αυτό το άρθρο θα το βρείτε πολύ χρήσιμο. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Ζumba και την εγκυμοσύνη.

Γιατί είναι σημαντική η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σύμφωνα με ένα αρχαίο ρητό, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να απολαύσουν μια ασφαλή εγκυμοσύνη. Δείτε τους λόγους που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία:

  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.
  • Προωθεί τη συνολική υγεία και ευεξία.
  • Βοηθά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου στα όργανα.
  • Εμποδίζει την κατάθλιψη.
  • Μειώνει την πυελική συμφόρηση και τις κράμπες.
  • Βοηθά στην πρόληψη κιρσών στα πόδια και της κατακράτησης υγρών, που εμφανίζονται λόγω της συμφόρησης του αίματος στα κάτω άκρα.
  • Τονώνει τους μυς και προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό.
  • Διευκολύνει την ταχεία ανάρρωση των οργάνων μετά τον τοκετό.

Τι είναι η Zumba;

Η Zumba είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που προέρχεται από την Κολομβία και περιλαμβάνει χορό σε λάτιν ρυθμούς.

Γιατί να επιλέξετε τη Zumba ως προγεννητική άσκηση;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι έγκυες γυναίκες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία ασφαλών προπονήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους όπως η γιόγκα, το περπάτημα, το κολύμπι, κ.λπ. Ωστόσο, η Zumba έχει αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής προπόνηση για τις έγκυες γυναίκες, καθώς ο συνδυασμός της διασκέδασης με τις καυτές χορευτικές κινήσεις κάνουν το σώμα αλλά την ψυχολογία της εγκύου να νιώθει όμορφα. Τι καλύτερο από το να νιώθετε το μωρό σας να χορεύει μαζί σας;

Ποια είναι όμως τα οφέλη της Zumba κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η έντονη άσκηση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή των ενδορφινών στο σώμα σας. Η υπόφυση του εγκεφάλου απελευθερώνει ενδορφίνες, μια ουσία όπως η μορφίνη που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και που προκαλεί αίσθημα ευφορίας και ευεξίας.

Οι ενδορφίνες δρουν ως φυσικό παυσίπονο. Μια απότομη αύξηση αυτής της χημικής ουσίας στο σώμα μπορεί να βοηθήσει μια έγκυο γυναίκα να προετοιμαστεί καλύτερα για τον φυσιολογικό τοκετό.

Πόσοι τύποι Zumba υπάρχουν;

  1. Παραδοσιακή Zumba
  2. Zumba Gold
  3. Zumba Toning
  4. Aqua Zumba
  5. Zumbatomic
  6. Zumba Marumba

Μιλήσετε με τον γυμναστή σας και βρείτε ποιος τύπος Zumba, είναι κατάλληλος για σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες επιλέγουν την Aqua Zumba, δεδομένου ότι προσφέρει υψηλότερη ενέργεια από την κλασσική Zumba.

Είναι η Zumba μια ασφαλής άσκηση για τις έγκυες γυναίκες;

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν τακτικά σε φυσικές δραστηριότητες μέτριας έντασης. Επίσης συμβουλεύει ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να έχουν καρδιακό ρυθμό πάνω από 140 παλμούς το λεπτό κατά τη διάρκεια μιας άσκησης. Συνιστά, επίσης, μια συνεδρία προπόνησης 30 λεπτών την ημέρα για τις γυναίκες που είναι στον μήνα τους. Δεδομένου ότι η Zumba ικανοποιεί και τα δύο αυτά κριτήρια είναι μια ασφαλής προγεννητική άσκηση.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  1. Ακούστε το σώμα σας.
  2. Διαλέξτε Zumba μόνο αν κάνετε ήδη χορό ή να απολαύσετε λογική γυμναστήριο.
  3. Εάν έχετε προβλήματα υγείας, όπως είναι ο διαβήτης, η αρτηριακή πίεση ή ο πρόωρος τοκετός, συμβουλευτείτε πρώτα τον ιατρό σας.
  4. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γυμναστή σας ή τον γιατρό σας αν νιώσετε κάποια δυσφορία.
  5. Να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
  6. Αν λαχανιάσετε πολύ κατά τη διάρκεια της άσκησης σε σημείο που νιώθετε ότι σας κόβετε η αναπνοή σταματήστε αμέσως. Αυτό θα είναι μια ένδειξη ότι το μωρό σας δυσκολεύεται να αναπνεύσει το ίδιο με εσάς.

Παράγοντες κινδύνου:

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν αισθανθείτε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα δυσφορίας κατά τη διάρκεια της Zumba.

  • Αύξηση των συστολών της μήτρας.
  • Αφόρητο πόνο ή πρήξιμο, ιδιαίτερα στους μυς της γάμπας.
  • Ζάλη και πόνο στο στήθος.
  • Κολπική αιμορραγία ή διαρροή υγρών.
  • Δύσπνοια.
  • Πονοκέφαλο.

Τώρα που ξέρετε τα πάντα για την Zumba, είστε έτοιμες να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved