Είμαι έγκυος κι έχω κηλίδες αίματος στην αρχή της εγκυμοσύνης. Είναι σοβαρό;

Αρκετές γυναίκες που διανύουν τις πρώτες ημέρες και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, έχουν παρατηρήσει κάποιες κηλίδες αίματος.

Είμαι έγκυος κι έχω κηλίδες αίματος στην αρχή της εγκυμοσύνης. Είναι σοβαρό;

Αμέσως αγχώνονται και ανησυχούν. Αυτό φυσικά είναι και το αναμενόμενο καθώς φοβούνται πολύ. Οι ειδικοί όμως έρχονται να τις καθησυχάσουν. Η αιμορραγία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες, είναι εξαιρετικά κοινό φαινόμενο και παρότι είναι ανησυχητική δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ομαλά. Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παρουσιάζει μια μικρή αιμορραγία μεταξύ 6ης και 8ης εβδομάδας και στην συνέχεια μπορεί να έχει μία απολύτως φυσιολογική εγκυμοσύνη. Φυσικά από την στιγμή που θα δει αίμα μία έγκυος θα πρέπει κατευθείαν να επικοινωνήσει με το γιατρό της και να μην το αφήσει έτσι.

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλείται το αίμα αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο τράχηλος της γυναίκας γίνεται λίγο πιο ευαίσθητος και ευάλωτος σε ερεθισμούς και περιστασιακά μπορεί και να αιμορραγεί μετά από μία ερωτική επαφή ή ακόμα και χωρίς κανένα λόγο. Οπότε στην πρώτη περίπτωση συζητήστε το με τον σύντροφό σας και προσπαθήστε η ερωτική επαφή να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή χωρίς να σας προκαλεί καθόλου πόνο. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, οι οποίες κάνουν πάρτι αυτό το διάστημα, επίσης, μπορεί να ευθύνονται για την αιμορραγία του τραχήλου ή να συμβαίνουν μικρές αιμορραγίες καθώς ο πλακούντας εγκαθίσταται στο εσωτερικό της μήτρας ή κατά την εμφύτευση του ωαρίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved