Τα «πρέπει» και τα... «μη» μίας εγκυμοσύνης!

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο ευχάριστες περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας. Εννέα μήνες που τελικά θα σας αποφέρουν το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής.

Τα «πρέπει» και τα... «μη» μίας εγκυμοσύνης!

Γενικώς, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αγχώσει, ούτε και να σας αλλάξει τα όσα γνωρίζατε ως τώρα. Δεν έχουν και άδικο, απλά υπάρχουν κάποιοι απλοί και βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να νιώθετε εσείς και το μωράκι σας... καλά

Do's
-Ασκηθείτε: Μετά τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής, οι οποίες θα σας ανακουφίσουν ακόμη περισσότερο κατά τους τελευταίους και λίγο πιο δύσκολους μήνες. Το μυικό σας σύστημα θα τονωθεί και θα ανακουφιστείτε από πόνους στη μέση και την πλάτη.

- Χαλαρώστε: Το άγχος και το στρες δεν έχουν χώρο στη ζωή μίας μελλοντικής μανούλας και εσείς οφείλετε να του κλείσετε την... πόρτα. Προσπαθήστε, λοιπόν, να διώξετε μακριά σας την αρνητική ενέργεια και να ασχολείστε μόνο με το πόσο ωραία είναι η ζωή. Και φυσικά μην αμελείτε τον ύπνο. Θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος μετά τη γέννα.

- Αγαπήστε την υγιεινή... διατροφή: Εντάξει ως γνωστόν κατά τη διάρκεια των 9 μηνών θα έχετε και τις λιγούρες σας και θα κάνετε και τις ατασθαλίες σας, αλλά κατά γενικό κανόνα προτιμήστε φρούτα, λαχανικά(πολύ καλά πλυμένα), κρέας και Ω3 λιπαρά για τη διατροφή σας.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved