Έρευνα: Οι πρώτες διατροφικές συνήθειες ενός νεογέννητου καθορίζουν αν το παιδί θα γίνει παχύσαρκο ή όχι

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον κορυφαίο επιστήμονα  Johns Hopkins, μωρά των οποίων οι μητέρες τους ακολουθούσαν διατροφή με χαμηλά λιπαρά αλλά τα ίδια τα μωρά τον πρώτο καιρό μετά τη γέννησή τους απέκτησαν σωστές διατροφικές συνήθειες, έχουν λιγότερο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα ή να αποκτήσουν άλλες διατροφικές διαταραχές.

Έρευνα: Οι πρώτες διατροφικές συνήθειες ενός νεογέννητου καθορίζουν αν το παιδί θα γίνει παχύσαρκο ή όχι

Αντίθετα, τα παιδιά που στη μήτρα τρέφονταν με τροφές με υψηλά λιπαρά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, μετά τον απογαλακτισμό τους.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι η έκθεση σε μια υψηλή σε λιπαρά διατροφή αμέσως μετά τη γέννηση έχει σημαντικές συνέπειες για την παχυσαρκία», λέει ο Kellie LK Tamashiro, Ph.D., επίκουρος καθηγητής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine και επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό 'Diabetes. «Αυτό δείχνει, επίσης, ότι με την τοποθέτηση των παιδιών σε μια υγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία και την πρώιμη παιδική ηλικία, μπορούμε να παρέμβουμε και ενδεχομένως να αποτρέψουμε μια μελλοντική πιθανότητα παχυσαρκίας, εμφάνιση διαβήτη και καρδιακών νόσων."

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved