Δείτε τι επιτρέπεται να τρώτε στην εγκυμοσύνη και τι όχι!

Από τη στιγμή που μια γυναίκα θα μείνει έγκυος, θα αρχίσει να αναρωτιέται για το τι πρέπει να τρώει και τι όχι. Τι θα της δώσει τις σωστές βιταμίνες και πρωτεΐνες για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και τι πρέπει να αποφεύγει.

Δείτε τι επιτρέπεται να τρώτε στην εγκυμοσύνη και τι όχι!

Υπάρχουν τροφές που κάνει να φάει μια γυναίκα, αλλά υπάρχουν και φαγητά ή ποτά που πρέπει να αποφεύγει. Δείτε παρακάτω αυτά που οι γυναίκες γκουγκλάρουν περισσότερο στο διαδίκτυο για το εάν κάνει να τα φάνε όταν διανύουν μια εγκυμοσύνη ή όχι.

Αβγό
Κάνει να το φάτε αρκεί να είναι βρασμένο πάρα πολύ σφιχτά και όχι μελάτο. Να θυμόσαστε ότι τα ωμά αβγά, όπως αυτά που κρύβονται μέσα στη μαγιονέζα και άλλες σος πρέπει να αποφεύγονται, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος σαλμονέλας.

Κρέας
Μπορείτε να το τρώτε αρκεί να είναι μαγειρεμένο καλά. Καλό είναι να αποφεύγετε το πατέ γιατί μπορεί να σας μεταδώσει λιστερίωση (προκαλεί πρόωρο τοκετό) όπως και το συκώτι καθώς είναι το μοναδικό που μαζεύει αρκετές τοξικές ουσίες.

Αλλαντικά
Μπορείτε να τα καταναλώσετε μόνο αν η θερμοκρασία τους είναι στους 70 βαθμούς Κελσίου.

Θαλασσινά
Σούσι και οστρακοειδή απαγορεύονται. Ενώ τα υπόλοιπα μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα καθώς σαρδέλα και άλλα ψάρια της ίδιας κατηγορίας αποτελούν πλούσια πηγή των απαραίτητων ω-3 λιπαρών.

Τυριά
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι να τρώτε όλα τα είδη από τα σκληρά τυριά ενώ να αποφεύγονται τα μαλακά και ημίσκληρα τυριά όπως μπρι και ροκφόρ, καθώς υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ανάπτυξης μικροβίων σε αυτά.

Λαχανικά
Φυσικά και επιτρέπονται όλα αρκεί να τα έχετε πλύνει πάρα πολύ καλά, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης τοξοπλάσματος.

Χυμούς
Προτιμήστε τους φρέσκους χυμούς που είναι πλούσιοι σε βιταμίνες.

Καφές ή τσάι
Ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι είναι αρκετό, σύμφωνα με το Society of Obstetricians and Gynaicologists του Καναδά.

Αλάτι και μπαχαρικά
Καλό θα είναι να αποφεύγετε το πολύ αλάτι καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πριξιμο των άκρων σας (χέρια-πόδια). Όσο για τα μπαχαρικά μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε άφοβα παρά μόνο αν βασανίζεστε από καούρες. Τότε θα πρέπει να τα αποφύγετε και αυτά.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ, μπορεί να περάσει στον πλακούντα και η συστηματική του κατανάλωση απαγορεύεται καθώς συνδέεται με την καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου.

Αναψυκτικά
Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι τα αναψυκτικά τις βοήθησαν να απαλλαγούν από τις καούρες. Σύμφωνα όμως με τις περισσότερες έρευνες μπορεί τα αναψυκτικά να ανακουφίζουν εκείνη τη στιγμή την «καούρα» αλλά μακροπρόθεσμα επιδεινώνουν την κατάσταση. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, καφεΐνη και έχουν διουρητική δράση, κάτι που προκαλεί συχνοουρία στις έγκυες και με αυτό τον τρόπο χάνουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved