Έρευνα: Επηρεάζουν το βάρος του μωρού οι πολλές εκτρώσεις που έχει κάνει η μητέρα του;

Γυναίκες που έκαναν παλιότερα πολλαπλές εκτρώσεις πριν γεννήσουν το πρώτο τους παιδί, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή να φέρουν στον κόσμο λιποβαρές παιδί.

Έρευνα: Επηρεάζουν το βάρος του μωρού οι πολλές εκτρώσεις που έχει κάνει η μητέρα του;

Όλα αυτά σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα που έγινε και δημοσιεύεται στην επιστημονική εφημερίδα Human Reproduction. Στην έρευνα συμμετείχαν 300.000 παιδιά, που επιλέχθηκαν με συγκεκριμένο κριτήριο. Ήταν τα πρώτα παιδιά οικογενειών στη Φιλανδία και γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φινλανδία είναι κατάλληλη για μελέτες σχετικά με την άμβλωση επειδή κρατά λεπτομερή αρχεία τόσο για τις αμβλώσεις όσο και για τους τοκετούς.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι υποστηρίζουν ότι γυναίκες που έχουν κάνει μία ή δύο εκτρώσεις στο παρελθόν πριν τη γέννα μπορεί να έχουν υψηλό κίνδυνο να γεννήσουν το πρώτο τους μωρό πιο αδύνατο από ό,τι θα έπρεπε ή να γεννήσουν πρόωρα. Όμως αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός. Για γυναίκες όμως που έχουν κάνει πάνω από τρεις εκτρώσεις, φαίνεται πως ο κίνδυνος αυξάνεται ιδιαίτερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved