Δείτε από πιο σημαντικό ιχνοστοιχείο έχουν έλλειψη οι περισσότερες έγκυες γυναίκες!

Ένα ιχνοστοιχείο που λείπει από τη δίαιτα πολλών γυναικών και είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου σε ένα έμβρυο και ένα βρέφος, συστήνουν οι περισσότεροι γιατροί τόσο σε μια έγκυο γυναίκα όσο και σε μια θηλάζουσα.

Δείτε από πιο σημαντικό ιχνοστοιχείο έχουν έλλειψη οι περισσότερες έγκυες γυναίκες!

Σχεδόν το ένα τρίτο των εγκύων γυναικών έχει μια ήπια έλλειψη αυτού του ιχνοστοιχείου, σύμφωνα με νέα έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν οι γυναίκες έχουν έλλειψη ιωδίου και οι γιατροί συνιστούν, συμπληρώματα ώστε ο οργανισμός να λαμβάνει την συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία, που είναι 220 μικρογραμμάρια για τις έγκυες γυναίκες και 290 μικρογραμμάρια για τις γυναίκες που θηλάζουν. Έτσι λοιπόν αν κάποιες γυναίκες, δεν καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά, ψάρια αλλά και ιωδιούχο αλάτι, πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε κάποιο συμπλήρωμα ιωδίου.

Η ενδοκρινολόγος και καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Ιατρικής στη Βοστώνη, Ελίζαμπεθ Πιρς βοήθησε να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την Αμερικανική Ένωση Θυρεοειδούς, που λένε ότι το ιώδιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών. Με λίγα λόγια λοιπόν μια σοβαρή έλλειψη ιωδίου στο έμβρυο ή το βρέφος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη νοητική υστέρηση.

Επίσης αναφέρει πώς μια ήπια έλλειψη ιωδίου σε μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ελαφρά μειωμένη νοημοσύνη στο παιδί της, ενώ η ανεπάρκεια ιωδίου μπορεί επίσης να αυξήσει την ευπάθεια σε ορισμένους περιβαλλοντικούς ρύπους, όπως το θειοκυανικό που βρίσκεται στον καπνό του τσιγάρου.

Τέλος πρέπει να θυμάστε πώς αν και το πάρα πολύ ιώδιο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία -οι γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν πολλαπλές ημερήσιες δόσεις- δεν περιέχουν όλες οι προγεννητικές βιταμίνες ιώδιο και σύμφωνα με μια έκθεση του 2009 στο New England Journal of Medicine, ορισμένες περιέχουν αυτό το ιχνοστοιχείο σε λιγότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved