Αυτή είναι η αιτία του πρόωρου τοκετού!

Σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στην Σουηδία οι γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια χειρουργική επέμβαση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα  μωρά.

Αυτή είναι η αιτία του πρόωρου τοκετού!

Οι ερευνητές μάλιστα της έρευνας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως αναφέρουν, οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν ένα παιδί μετά από μια τέτοια επέμβαση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υψηλού ρίσκου, πράγμα που θα πρέπει να προϋποθέτει μια πιο στενή παρακολούθηση από τον εκάστοτε γιατρό για την αποφυγή επιπλοκών.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Olof Stephansson,, ανέφερε, «Για κάθε γυναίκα που είναι υπέρβαρη ή παχύσαρκη, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού εξακολουθεί να είναι μικρός. Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά».

Η μελέτη, η οποία είναι η πιο εκτεταμένη που έχει γίνει ποτέ στον τομέα της, βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Σουηδικό Μητρώο Ιατρικής Γέννησης και το μητρώο των ασθενών. Η μελέτη συνέκρινε πάνω από 2.500 πρόωρα βρέφη που γεννήθηκαν μεταξύ του 1992 και του 2009 από γυναίκες που είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε επέμβαση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας ενώ 12.500 ήταν τα μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες που δεν είχαν υποβληθεί ακόμη σε χειρουργική επέμβαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved