Δεν μένω έγκυος όσο και αν προσπαθώ! Τι να κάνω;

Οι γυναίκες σήμερα, δουλεύουν πολλές ώρες, ζουν πολλές ώρες έξω από το σπίτι και ειδικά αν έχουν ήδη παντρευτεί, προσπαθούν να κρατήσουν καθαρό ένα σπίτι και το νοικοκυριό τους σε καλή κατάσταση.

Δεν μένω έγκυος όσο και αν προσπαθώ! Τι να κάνω;

Γι' αυτό και τα προβλήματα που παρουσιάζονται όταν θέλουν να αποκτήσουν παιδί, είναι πολλά. Ο πελαργός δεν έρχεται κατά... παραγγελία και όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολύ μακριά από το όνειρο απομακρυνόμαστε. Γι' αυτό και οι γυναίκες αποκτούν ξαφνικά μεγάλο άγχος για το αν θα γίνουν μαμάδες ή όχι. Τι πρέπει να κάνετε αν είστε μία από αυτές;

Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι δεν πρέπει να αγχώνεστε για τίποτα. Ακριβώς επειδή ο πελαργός δεν έρχεται κατά παραγγελία, θα πρέπει να χαλαρώσετε και να δείτε από διαφορετική σκοπιά την πιθανότητα να γίνετε μητέρες ή τέλος πάντων τις προσπάθειές σας. Η διαφορετική προσέγγιση με λιγότερο άγχος και περισσότερη υπομονή, σίγουρα θα φέρει πιο κοντά σε εσάς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό επίσης, είναι να κάνετε φίλο τον χρόνο και όχι εχθρό σας. Δηλαδή, να μην είστε με το χρονόμετρο στο χέρι σε ό,τι αφορά την πιθανή ή όχι σύλληψη του μωρού σας. Εκτός του ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποιο παθολογικό πρόβλημα –που ενδεχομένως, αν όχι σίγουρα- λύνεται με τη βοήθεια της επιστήμης σε τέτοια επίπεδα που έχει φτάσει, θα πρέπει να ξέρετε επίσης ότι σημαντικός παράγοντας για να μην μπορείτε να συλλάβετε παίζει και το άγχος και το στρες.

Πόσες και πόσες ιστορίες έχουμε ακούσει με γυναίκες που ενώ δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα σύλληψης, δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί μόνο και μόνο επειδή πίστευαν ότι έχουν ή αντιμετώπιζαν με πολύ άγχος τον ερχομό ενός παιδιού; Γι' αυτό λοιπόν, καλό είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτό που πρόκειται να έρθει γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορείτε να τα καταφέρετε, αρκεί να κάνετε τα πάντα σωστά...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved