Εγκυμοσύνη μετά τα 35; Δείτε τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Την τελευταία δεκαετία, η δημιουργία οικογένειας για τις νέες γυναίκες περνάει σε δεύτερη μοίρα και προτεραιότητά τους είναι η επαγγελματική και οικονομική αποκατάσταση. Οι περισσότερες σήμερα ξεκινούν τις προσπάθειες να κάνουν παιδί μετά την ηλικία των 35. Τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτή την περίπτωση;

Εγκυμοσύνη μετά τα 35; Δείτε τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

1. Κάντε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο στον γυναικολόγο σας.
Επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και εκφράστε του την επιθυμία σας ν κάνετε ένα παιδί. Εκείνος ξέρει καλύτερα από τον κάθε έναν τι εξετάσεις πρέπει να κάνετε για να προσδιορίσει την κατάσταση της υγείας σας. Μην ξεχάσετε να τον ενημερώσετε για την κατάσταση υγείας του συντρόφου σας, ώστε να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και πιο εμπεριστατωμένη άποψη!

2. Αρχίστε να τρώτε σωστές τροφές!
Το ξέρατε ότι υπάρχουν τροφές που διευκολύνουν τη σύλληψη; Και όμως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά είναι οι τροφές που θα σας εφοδιάσουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, ώστε να γίνει η παραγωγή των ορμονών που χρειάζεται για να συλλάβετε!

3. Ελέγξτε το βάρος σας.
Οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να συλλάβουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υπέρβαρες γυναίκες που αδυνατίζουν και χάνουν 5-10% του βάρους τους, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης και μειώνουν τις πιθανότητες να έχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Αν λοιπόν θεωρείται ότι έχετε βάρος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο προκειμένου να χάσετε τα περιττά κιλά σωστά και υγιεινά.

4. Αποβάλλετε το άγχος!
Το άγχος είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για μία γυναίκα που θέλει να συλλάβει, καθώς μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικός παράγοντας για μία σύλληψη. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να διώξετε κάθε ίχνος στρες και άγχος από την ζωή σας.

5. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας.
Η καθημερινή άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος, κάνει τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα και αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης!

Ακολουθήστε τα παραπάνω ένα μωρό δεν θα αργήσει να έρθει. Αν δεν μείνετε έγκυος αμέσως, μην απογοητευτείτε! Έρευνες δείχνουν ότι η οι γυναίκες ηλικίας 35 με 40 χρονών, χρειάζονται έξι μήνες με έναν χρόνο για να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες και να καταφέρουν να συλλάβουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή και υπομονή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved