Μαραθώνιος 2014: Διατροφικά tips για εγκύους!

Από τους χιλιάδες δρομείς που θα τρέξουν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες διανύουν τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους.

Μαραθώνιος 2014: Διατροφικά tips για εγκύους!

Για να τρέξουν σημαίνει ότι έχουν πάρει άδεια από τον γιατρό τους κι ότι έχουν τέτοια σωματική κατάσταση που κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει την εγκυμοσύνη τους. Οποιοσδήποτε άνθρωπος προτού τρέξει θα πρέπει να έχει φάει τροφές που να του εξασφαλίζουν ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εγκύους. Εμείς αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς μας παρουσίασαν μερικές τροφές που καλό είναι να φάτε προτού τρέξετε.

Τρεις με πέντε ώρες πριν την έναρξη καλό είναι να φάτε μία κούπα με δημητριακά ή 6-7 φρυγανιές σίτου τις οποίες μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μέλι ή σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Αν σας αρέσει ο καφές μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι αλλιώς επιλέξτε τσάι. Τώρα όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού, μέχρι να τρέξετε καλό είναι να έχετε καταναλώσει τουλάχιστον μισό λίτρο νερό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό αλλά και salt-sticks.
Ωστόσο επειδή κάθε οργανισμός και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετικά από γυναίκα σε γυναίκα, συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved