Χρήσιμες συμβουλές για όσες εγκυμονούσες θα τρέξουν στον Μαραθώνιο

Μία ημέρα έμεινε για τον 32ο Μαραθώνιο. Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους 2.200 εθελοντές και 35.000 δρομείς.

Χρήσιμες συμβουλές για όσες εγκυμονούσες θα τρέξουν στον Μαραθώνιο

Ανάμεσά τους θα είναι άνθρωποι της σόου μπιζ, μαμάδες, πατεράδες αλλά και εγκυμονούσες! Είστε κι εσείς έγκυος και θέλετε να τρέξετε; Καταρχήν για το αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό που σας παρακολουθεί μιας και είναι ο μόνος που ξέρει το ιστορικό σας. Αυτό που εμείς μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά είναι ότι οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει έδειξαν ότι η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όχι μόνο είναι ασφαλής αλλά είναι και επωφελής!

Εφόσον τρέχατε προτού μείνετε έγκυος, και η εγκυμοσύνη σας είναι καλή, τότε μπορείτε να συνεχίσετε και κατά τη διάρκειά της, με ορισμένους όρους.
• Κάθε οργανισμός κι επομένως κάθε εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Επομένως επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να τον ρωτήσετε κατά πόσο ασφαλές είναι το πρόγραμμα τρεξίματος που ακολουθείτε.
• Αν εμφανίσετε κατά τη διάρκεια που τρέχετε, κράμπα, πονοκέφαλο, αιμορραγία σταματήστε αμέσως.
• Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι το εξής: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσετε να σπάσετε το προσωπικό σας ρεκόρ ή να τρέξετε την μεγαλύτερη απόσταση της ζωής σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved