Είμαι έγκυος. Τι επιτρέπεται να κάνω και τι όχι;

Τα βιβλία εγκυμοσύνης παρέχουν δυστυχώς συνήθως συγκεχυμένες πληροφορίες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου σας. Διαβάστε παρακάτω τι επιτρέπεται να κάνετε και τι όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και παραμείνετε όμορφη ακόμη και με φουσκωμένη κοιλίτσα!

Είμαι έγκυος. Τι επιτρέπεται να κάνω και τι όχι;

Μανικιούρ: Μπορείτε άφοβα να περιποιείστε τα νύχια των χεριών σας μόνες σας ή σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο. Σε περίπτωση που φοβάστε μην κολλήσετε κάποιο μικρόβιο μπορείτε να τους ζητήσετε να χρησιμοποιούν τα δικά σας εργαλεία.

Πεντικιούρ: Οι ίδιοι κανόνες με το μανικιούρ ισχύουν σε αυτή την περίπτωση. Επιλέξτε ένα καθαρό κέντρο αισθητικής και κάντε τα πόδια σας υπέροχα.

Βαφή: Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να αποφεύγουν οι έγκυες την συχνή βαφή των μαλλιών τους. Εξαίρεση ωστόσο αποτελούν οι φυσικές βαφές χωρίς αμμωνία. Για να είστε σίγουρες καλό είναι να μην βάψετε τα μαλλιά σας το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ενώ ένας έξυπνος τρόπος είναι να επιλέξετε τις ανταύγειες στην βαφή των οποίων δεν έρχεται επαφή το φάρμακο με τη ρίζα των μαλλιών.

Σάουνα: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βλάψουν το έμβρυο σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τη σάουνα αλλά μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα χαλαρωτικό τζακούζι.

Σπα: Σε γενικές γραμμές η περιποίηση του σώματος επιτρέπεται στις έγκυες. Καλό θα είναι να ενημερώνετε την αισθητικό σας για την εγκυμοσύνη σας ούτως ώστε να προτιμήσει τις θεραπείες που βασίζονται μόνο σε φυσικά συστατικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved