Οξεία σκωληκοειδίτιδα κι εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μπορεί να μην έχουμε ακούσει πολλές περιπτώσεις γυναικών που να είχαν οξεία σκωληκοειδίτιδα στην εγκυμοσύνη τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οξεία σκωληκοειδίτιδα κι εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης. Τα συνηθισμένα συμπτώματα είναι η ανορεξία, η ναυτία και οι εμετοί. Η εγκυμονούσα γυναίκα μπορεί να πονέσει σε οποιοδήποτε σημείο της κοιλιακής της χώρας, κυρίως όμως στη δεξιά και προς την οσφύ.

Με ποιο τρόπο θα γίνει η διάγνωση όμως; Η αξονική τομογραφία, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγεται για έναν και μόνο λόγο. Οι υψηλές δόσεις ακτινοβολίας μπορεί να θέσει το έμβρυο σε κίνδυνο. Η εξέταση που γίνεται είναι ένα απλό υπερηχογράφημα που εντοπίζει και ελέγχει την απόφυση.

Υπάρχει θεραπεία;
Σε οξεία σκωληκοειδίτιδα σε εγκύους συστήνεται η χειρουργική μέθοδος. Ενώ σε μη εγκύους ασθενείς δικαιολογείται, υπό προϋποθέσεις, η αναμονή και παρακολούθηση, στις εγκύους απαιτείται άμεση λήψη αποφάσεων και θεραπευτική αντιμετώπιση καθώς οι επιπλοκές αυξάνονται τόσο για την μητέρα, όσο και για το έμβρυο.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα καλό είναι να επισκεφθείτε άμεσα τον οικογενειακό σας γιατρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved