Είσαι έγκυος; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσεις τα «ευχάριστα»;

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό, οι πρώτες εξετάσεις επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας και ο γιατρός άκουσε επιτέλους μια καρδούλα να χτυπά μέσα μας. Η εγκυμοσύνη μας είναι γεγονός αλλά εκτός από τους γονείς και τους πολύ δικούς μας ανθρώπους πότε είναι κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσουμε στους υπόλοιπους τα χαρμόσυνα νέα;

Είσαι έγκυος; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσεις τα «ευχάριστα»;

Η πρώτη -και πιο προφανής- απάντηση είναι όποτε νιώθει το ζευγάρι έτοιμο. Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα και κανόνες, ωστόσο οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης είναι και οι πιο κρίσιμοι και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί για να διασφαλίσουμε την δική μας ηρεμία.

Για να αποφύγουμε ερωτήσεις, υπερπροστασία αλλά και το... κακό μάτι, καλό θα είναι να περιμένουμε μέχρι την εξέταση της αυχενικής διαφάνεις που γίνεται στο τέλος του Α' τριμήνου. Οι 12 εβδομάδες κύησης για τους περισσότερους γιατρούς αποτελούν ορόσημο ασφαλείας καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αποβολών γίνεται αυτό το διάστημα. Μετά την αυχενική διαφάνεια και εφόσον όλες οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές μπορεί το ζευγάρι να κάνει ένα προγραμματισμό σε ποιους επιθυμεί να το ανακοινώσει άμεσα και σε ποιοι θα προτιμήσει να το μάθουν όταν αρχίσει να φουσκώνει η κοιλίτσα.

Όσον αφορά στο χώρο εργασίας της γυναίκας καλό είναι στον διευθυντή να γίνει μια επίσημη ενημέρωση μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου. Έτσι θα μπορεί και εκείνος να προγραμματίσει τον όγκο εργασίας και να σκεφτεί πιθανές λύσεις αντικατάταστασης το διάστημα της απούσιας της αλλά και η γυναίκα να μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδική άδεια για τις πιθανές αδιαθεσίες της πρώτης περιόδου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved