«Θα γίνω καλή μητέρα»; Αντί να αναρωτιέστε... «εξασκηθείτε»!

Μια από τις ανησυχίες πολλών εγκύων είναι αν θα γίνουν καλές μητέρες.

«Θα γίνω καλή μητέρα»; Αντί να αναρωτιέστε... «εξασκηθείτε»!

Το να ανησυχείτε όμως γι' αυτό αποτελεί μια θετική ένδειξη! Σημαίνει πως νοιάζεστε κι αυτό είναι ένα απ' τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της μητρότητας. Η ανασφάλεια αυτή αποτελεί φυσικό κομμάτι της εισόδου σας στο θαυμαστό και συναρπαστικό κόσμο της μητρότητας!

Η μητρότητα θέλει εξάσκηση;

Είναι λίγες οι γυναίκες που βρίσκουν εύκολη τη διαδρομή της μητρότητας, γι' αυτό μην περιμένετε πως θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα εύκολα και γρήγορα απ' την αρχή. Ο ρόλος της μητέρας απαιτεί εξάσκηση και υπομονή. Κάθε μωρό είναι μοναδικό, έτσι αυτό που είναι το καλύτερο για κάποιο, μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιο άλλο.

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως εκτός απ' το τάισμα, το άλλαγμα της πάνας και τον ύπνο, μια καλή μητέρα προσφέρει στο μωρό της ένα ασφαλές σπίτι για να μεγαλώσει και πολλή αγάπη και τρυφερότητα. Να είστε προετοιμασμένη να παίξετε πολλά παιχνίδια, να τραγουδήσετε και να διαβάσετε παραμύθια κάνοντας αστείες φωνές.

Μάθετε τα βασικά για τα μωρά

Αν νιώθετε αβεβαιότητα σχετικά με τα πρακτικά, μια καλή αρχή είναι να ρωτήσετε συγγενείς ή φίλους με μωρά αν θα μπορούσατε να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους και ίσως να τους βοηθούσατε με τη φροντίδα του μωρού τους. Μπορείτε, επίσης, να ρωτήσετε αν τα προγεννητικά μαθήματα που θα παρακολουθήσετε συμπεριλαμβάνουν συμβουλές για τη φροντίδα των μωρών. Ίσως, μάλιστα, υπάρχουν ομάδες στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε μετά τον τοκετό για να βοηθηθείτε στα θέματα της καθημερινότητας. Στην αγορά θα βρείτε πολλά βιβλία γύρω απ' τη μητρότητα και τη φροντίδα του μωρού, τα οποία θα σας δώσουν αρκετές ιδέες. Ωστόσο, διαβάζοντας μερικά απ' αυτά, σύντομα θα διαπιστώσετε πως και οι ειδικοί έχουν ο καθένας τους διαφορετική αντίληψη γύρω απ' την ανατροφή των παιδιών.

Ζητήστε βοήθεια

Η μητρότητα είναι μια μεγάλη ευθύνη κι είναι λογικό να νιώθετε αγωνίες. Δεν χρειάζεται όμως να το περάσετε μόνη σας όλο αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τους οποίους μπορείτε να συμβουλευτείτε, όπως ο σύντροφός σας, ο παιδίατρος, η οικογένεια, οι φίλοι και φυσικά πολλοί ειδικοί γιατροί και ψυχολόγοι. Όλοι στην αρχή χρειάζονται χρόνο για να βρουν το ρυθμό τους, σιγά σιγά όμως θα ανακαλύψετε τις μεθόδους που ταιριάζουν καλύτερα σε σας και το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved