Μπορείτε να σταματήσετε τις μελλοντικές αλλεργίες των παιδιών σας πριν καν μείνετε έγκυες!

Όλοι γνωρίζουμε πως ότι τρώνε και ότι πίνουν οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη τους, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Μπορείτε να σταματήσετε τις μελλοντικές αλλεργίες των παιδιών σας πριν καν μείνετε έγκυες!

Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις οδηγίες, περιορίζονται σε ότι ΔΕΝ πρέπει να τρώνε και να πίνουν. Σούσι, ροκφόρ και κρασί είναι μερικά από τα «όχι» στην εγκυμοσύνη! «Αχ σκληρέ και άσπλαχνε κόσμε»!

Σύμφωνα με νέα μελέτη έρχονται νέες κατευθυντήριες γραμμές που λένε πως, ότι τρώνε οι γυναίκες, ακόμη και πριν από την εγκυμοσύνη μπορεί να προλάβει την παιδική παχυσαρκία και τις αλλεργίες στο μελλοντικό τους παιδί.
Σε έρευνα που έγινε αναφέρθηκε πως μια γυναίκα ότι τρώει τρεις μήνες πριν την εγκυμοσύνη και κατά την διάρκεια αυτής, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία του παιδιού που θα γεννηθεί. Σύμφωνα με 6 επιστήμονες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που εργάστηκαν για την «Early Life Nutrition Guidelines» ανακάλυψαν ότι:

- Για την πρόληψη των αλλεργιών σε παιδιά , οι έγκυες γυναίκες συνιστάται να μην αποφεύγουν τα φιστίκια ή άλλα αλλεργιογόνα.
- Οι μητέρες πρέπει να εισαγάγουν τα παιδιά τους σε στερεά τροφή στις 16 εβδομάδες, για να βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργιών.
- Τα μωρά πρέπει να πίνουντο πλήρες γάλα μετά από τους 12 μήνες της ηλικίας τους.
- Δεδομένου ότι τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, ένα παιδί ξεχωρίζει τις διατροφικές προτιμήσεις του, οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τη ζάχαρη και τα φρουτοποτά,όπως αποφεύγουν το αλάτι, τη ζάχαρη και το λίπος.
- Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν ιώδιο και φυλλικό οξύ σε συμπληρώματα και να τρώνε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος αρκετές φορές την εβδομάδα.
- Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφεύγονται οι υψηλές σε πρωτεΐνες δίαιτες.
- Οι γυναίκες πρέπει να τρώνε 8 1/2 μερίδες ψωμί και δημητριακά καθημερινά.
- Η πρόσληψη λίπους δεν πρέπει να είναι 100% περισσότερα από 20-35% της συνολικής ενεργειακής πρόσληψης της γυναίκας.
- Μόλις το μωρό γεννιέται, οι γυναίκες θα πρέπει να θηλάζουν για όσο το δυνατόν περισσότερο(αν μπορούν).

Έτσι λοιπόν, με την παραπάνω μελέτη οι ερευνητές παροτρύνουν και ενθαρρύνουν τις γυναίκες (και άνδρες)να χάνουν βάρος πριν συλλάβουν. Προφανώς, όταν οι γυναίκες είναι υπέρβαρες αυξάνονται οι πιθανότητες για διαβήτη κύησης και οι πιθανότητες να μεγαλώσουν ένα παιδί υπέρβαρο. Επίσης συνιστούν στις γυναίκες να λαμβάνουν όχι περισσότερο από 9 έως 18 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved