Ροχαλητό στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται;

Ακόμα κι αν ανέκαθεν κοιμόσασταν ήσυχη σαν πουλάκι, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να ανακαλύψετε το... ταλέντο σας στο ροχαλητό.

Ροχαλητό στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται;

Αν και κανείς δεν έχει ακόμα καταλάβει πού οφείλεται αυτό, είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο για μια έγκυο να ροχαλίζει στον ύπνο της. Το πρήξιμο στις ρινικές οδούς -εξαιτίας των υψηλών επιπέδων των οιστρογόνων- μπορεί να είναι μια εξήγηση γι' αυτά τα μεταμεσονύχτια κονσέρτα. Επίσης, εάν έχετε πάρει πολλά κιλά, είναι πιο πιθανό να έχετε περισσότερα προβλήματα με την αναπνοή σας όταν κοιμάστε.

Τι μπορείτε να κάνετε

Το ροχαλητό σας θα είναι λιγότερο έντονο (και ο σύντροφός σας πιο χαρούμενος) εάν κοιμάστε στο πλάι αντί για ανάσκελα και με ένα μεγάλο μαξιλάρι να ανασηκώνει το κεφάλι σας. Επίσης, αποφύγετε το αλκοόλ και το τσιγάρο -εκτός από όλα τα άλλα, προκαλούν και ροχαλητό- και προσπαθήστε να πάρετε μόνο όσα κιλά σας συστήσει ο γυναικολόγος σας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την γέννηση του μωρού σας θα σταματήσει και το ροχαλητό σας, αν η αιτία ήταν η εγκυμοσύνη! Ίσως μετά βέβαια να ροχαλίζετε από την κούραση...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved