Μπορώ να αθλούμαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Δεν υπάρχει λόγος να αποθηκεύσετε τα αθλητικά σας παπούτσια από τη στιγμή που το τεστ εγκυμοσύνης προκύψει θετικό.

Μπορώ να αθλούμαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Δεδομένου ότι η άσκηση βελτιώνει το μυϊκό τόνο, τη δύναμη και την αντοχή, μπορεί να σας βοηθήσει να «σηκώσετε» τα παραπανίσια κιλά της εγκυμοσύνης, να σας προετοιμάσει για τον τοκετό και να σας διευκολύνει στην ανάκτηση της αρχικής σας φόρμας μετά τη γέννα. Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τις σωματικές ενοχλήσεις, όπως τον πόνο στη μέση, τη δυσκοιλιότητα, την κόπωση και το πρήξιμο των χεριών και των ποδιών, καθώς επίσης και να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου.

Τα σπορ με αυξημένο κίνδυνο πτώσης ή αυτά που διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε την ισορροπία σας καλό είναι να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά περιλαμβάνουν την ιππασία, το χειμερινό σκι, τη γυμναστική και το θαλάσσιο σκι. Επιπλέον, οι περισσότεροι γιατροί και μαίες συνιστούν τη διακοπή της ποδηλασίας μετά το δεύτερο τρίμηνο, ακόμα και εάν είστε πεπειραμένη στο εν λόγω σπορ, εξαιτίας του κινδύνου πτώσης. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιείτε στατικό ποδήλατο για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.

Το περπάτημα, το τζόκινγκ, το κολύμπι, το στατικό ποδήλατο και η ειδική γυμναστική για εγκύους στην πισίνα θεωρούνται ασφαλείς τρόποι άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον δεν το παρακάνετε. Η yoga και το pilates θεωρούνται επίσης καλοί τρόποι άσκησης, υπό την προϋπόθεση ότι διενεργούνται από πτυχιούχο γυμναστή με εμπειρία στην καθοδήγηση εγκύων γυναικών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved