Οργασμός κι εγκυμοσύνη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω

Πολλά ζευγάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φοβούνται να έρθουν σε ερωτική επαφή μη τυχόν αυτή επηρεάσει το έμβρυο.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό ότι το σεξ, εάν η εγκυμοσύνη είναι ομαλή χωρίς προβλήματα, δεν επηρεάζει ούτε την ανάπτυξη του μωρού, αλλά ούτε μπορεί να προκαλέσει κάτι κακό στην εγκυμονούσα.

Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Βέβαια αυτή πρέπει να συνοδεύεται με στοργή και τρυφερότητα. Η ικανοποιητική σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, εκτός του ότι κάνει καλό στην σχέση σας, διευκολύνει τον τοκετό, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει.

Εάν έχετε οργασμό, υπάρχει πιθανότητα να παρατηρήσετε ότι το μωράκι σας κινείται. Μην φοβάστε όμως. Αυτό συμβαίνει διότι η χτυπάει η καρδιά σας πιο δυνατά και πιο γρήγορα, κι όχι επειδή το μωρό καταλαβαίνει τι γίνεται ή νιώθει άβολα.
Υπάρχουν βέβαια γυναίκες που θεωρούν ότι η κλειτορίδα τους, είναι λιγότερο ευαίσθητη αυτήν την περίοδο, ενώ οι οργασμοί τους δεν είναι τόσο έντονοι και τόσο συχνοί. Κάποιες μάλιστα δεν μπορούν να έρθουν καθόλου σε οργασμό. Εάν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες, πάλι μην ανησυχείτε. Οι ορμόνες από γυναίκα σε γυναίκα είναι διαφορετικές και είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Για οτιδήποτε σας απασχολεί καλό είναι να το συζητάτε με τον γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved