Είμαι έγκυος, γιατί πρέπει να κόψω το τσιγάρο;

Είναι σίγουρα μια πολύ κακή συνήθεια, αλλά στην περίπτωση της εγκυμοσύνης τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πρέπει να κόψετε το τσιγάρο και πριν και κατά τη διάρκεια της και μετά την εγκυμοσύνη και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

Είμαι έγκυος, γιατί πρέπει να κόψω το τσιγάρο;

* Όταν μια γυναίκα είναι καπνίστρια είναι πολλές φορές δυσκολότερο να μείνει έγκυος, λέγεται ότι όσες γυναίκες καπνίζουν είναι γόνιμες κατά 30% λιγότερο.

* Ενισχύονται οι πιθανότητες για αποβολές ή άσχημες εξελίξεις στην κύηση. Φυσικά αυτό ισχύει για τις γυναίκες που καπνίζουν ενώ είναι έγκυες.

* Το τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και στο βρέφος, γεννητικές ατέλειες.

* Το κάπνισμα επηρεάζει την παροχή οξυγόνου στο μωρό. Το έμβρυο παίρνει λιγότερο οξυγόνο καθώς η νικοτίνη επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος.

• Μεγαλώνει το ρίσκο το μωρό σας να έχει αναπνευστικά προβλήματα. Και μάλιστα δεν αποκλείεται να τα παρουσιάσουν αργότερα όσο μεγαλώνουν.

* Το κάπνισμα ενισχύει τις πιθανότητες να γεννηθεί το μωρό πρόωρα. Τα πρόωρα βρέφη μπορεί να εμφανίσουν αρκετά προβλήματα.

* Όταν καπνίζουμε στην εγκυμοσύνη μας κόβεται η όρεξη για φαγητό και αυτό δεν μας βοηθάει να παίρνουμε όλα τα συστατικά και τις βιταμίνες που είναι απαραίτητα.

* Μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό. Μειώνει κατά περιπτώσεις την ποσότητα γάλακτος που μπορεί να προσφέρει ο οργανισμός.

* Είναι συνδεδεμένο με πολλά προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν τα παιδιά. Μπορεί να προκαλέσει άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα και μολύνσεις στα αυτιά.

* Μπορεί να προκαλέσει το SIDS, γνωστό και ως Σύνδρομο Ξαφνικού Βρεφικού Θανάτου. Αυτό μπορεί να γίνει και αν καπνίζετε μπροστά στα μωρά σας αφού έχουν γεννηθεί.

* Επηρεάζει ακόμη και την συμπεριφορά. Μπορεί να βγουν τα παιδιά υπερκινητικά ή να έχουν επιθετική συμπεριφορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved