Τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 στην εγκυμοσύνη μειώνουν τα βρεφικά κρυώματα!

Όταν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λαμβάνουν κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μεταξύ άλλων ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα παιδιά τους εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα κρυώματος και νόσους μικρότερης διάρκειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα συμπληρώματα με ωμέγα-3 στην εγκυμοσύνη μειώνουν τα βρεφικά κρυώματα!

Σε ηλικία ενός και τριών μηνών εμφάνισε συμπτώματα κρυώματος περίπου το 38% των βρεφών, των οποίων οι μητέρες έλαβαν συμπλήρωμα διατροφής που περιείχε ω-3 λιπαρά οξέα (DHA), σε σύγκριση με περίπου το 45% των βρεφών, των οποίων οι μητέρες δεν έλαβαν κατά τη διάρκεια της κύησης.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια κατηγορία θρεπτικών ουσιών που θεωρούνται σημαντικές για την ανάπτυξη των νεύρων και του αμφιβληστροειδούς κατά τη διάρκεια της κύησης. Συχνά λαμβάνονται μέσω της διατροφής με ψάρια. Ωστόσο, οι προβληματισμοί σχετικά με τη μόλυνση των ψαριών από υδράργυρο έχουν οδηγήσει σε συστάσεις προς τις εγκύους να περιορίσουν την κατανάλωση ψαριών. Οι έγκυοι επίσης θα πρέπει να αποφεύγουν τελείως ορισμένα ψάρια, όπως ο ξιφίας.

Είναι καλό επίσης οι γυναίκες που σκέφτονται να μείνουν έγκυες να ξεκινήσουν τη λήψη πολυβιταμινούχου συμπληρώματος διατροφής που περιέχει μεταξύ άλλων και ω-3 λιπαρά οξέα, περίπου τρεις μήνες πριν από την κύηση και να συνεχίσουν σε όλη τη διάρκειά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved