Πώς θα καταλάβω ότι έσπασαν τα νερά;

Όταν μία γυναίκα μένει έγκυος για πρώτη φορά έχει πολλές απορίες.

Πώς θα καταλάβω ότι έσπασαν τα νερά;

Έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει άγχος για το καθετί καινούριο. Όσο πλησιάζουν οι μέρες για να γεννήσει, το άγχος αυτό μεγαλώνει, καθώς δεν ξέρει πρακτικά τι σημαίνει «έσπασαν τα νερά».

Πολλές είναι οι εγκυμονούσες που δεν γνωρίζουν πώς θα το καταλάβουν. Καταρχήν διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Αν έσπασαν τα νερά σας, σχετικά απότομα, τότε οι συσπάσεις που θα ακολουθήσουν θα σας οδηγήσουν γρήγορα σε συσπάσεις τοκετού. Υπάρχει όμως κι η περίπτωση τα νερά να φεύγουν σιγά σιγά, πράγμα βέβαια που ενδέχεται να μην το καταλάβετε πολύ εύκολα. Τότε οι συσπάσεις που θα ακολουθήσουν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσουν γρήγορα σε συσπάσεις τοκετού.

Το ένστικτό σας είναι αυτό που θα σας πει, εάν είναι η ώρα του τοκετού. Μπορεί να μην το πιστεύετε αυτό, αλλά στην πραγματικότητα, κάθε γυναίκα αισθάνεται την στιγμή που θα φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Αν είστε από τις γυναίκες που περιμένετε να γεννήσετε το δεύτερο παιδί σας, και ξυπνήσετε με δυνατές συσπάσεις που απέχουν 3 λεπτά η μία με την άλλη, και έχουν διάρκεια μισού λεπτού, δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φτάσουν το 1 λεπτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved