Έξοδος για δουλειές με το παιδί μαζί

Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον να κρατήσει το παιδί σας και πρέπει να το πάρετε μαζί στα ψώνια για το σπίτι, στις τράπεζες και σε άλλους χώρους που δεν θα το... εμπνέουν και ιδιαίτερα. Ή οι στιγμές που το παιδί σας θέλει οπωσδήποτε να έρθει μαζί σας και αυτή τη φορά δεν θέλετε να του χαλάσετε χατίρι.

Έξοδος για δουλειές με το παιδί μαζί

Πριν βγείτε έξω: Καλό θα ήταν να προγραμματίστε την έξοδο σε ώρα που το παιδί δεν είναι κουρασμένο. Προσπαθήστε να αποφύγετε η έξοδος να κρατήσει πολύ ώρα. Αν χρειάζεται να ψωνίσετε μαζί με τα παιδιά σας, αποφασίστε τι θέλετε να αγοράσετε, πριν μπείτε στο μαγαζί. Πρέπει επίσης να ενημερώσετε το παιδί για την έξοδο και τους κανόνες που πρέπει να τηρήσει εκεί. Για παράδειγμα δεν μπορεί να τρέχει μακριά σας ή να κάνει φασαρία για πράγματα που θέλει.

Η ώρα της εξόδου:

Όπου πάτε καλό θα ήταν να είστε εξοπλισμένες με κάποιο βιβλίο ή παιχνίδι που θα εμφανίσετε μόνο σε ώρα ανάγκης. Μετατρέψτε τα ψώνια ή την έξοδο όσο είναι δυνατόν σε διασκέδαση. Ζητήστε τη γνώμη του για μια αγορά ή μιλήστε μαζί του για διάφορα πράγματα που βλέπετε έξω. Αναθέστε στο παιδί να σας βοηθήσει στο σούπερ μάρκετ, ζητώντας του για παράδειγμα να βάλει στο καλάθι από το ράφι το γάλα ή τα δημητριακά. Πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε να το επαινείτε όταν συμπεριφέρεται καλά. Αυτό θα το ευχαριστήσει και θα είναι πιο εύκολο την επόμενη φορά να φερθεί ακόμη καλύτερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved